انواع ویلچر
انواع ویلچر – بسیاری از افراد وقت زیادی را صرف جست و جوی ویلچر مناسب می کنند و معمولا اولین صفاتی که به ذهنشان می رسد راحتی، قیمت و نیاز های روزانه می باشد. ویلچر در انواع مختلف طراحی و تولید می شود که در ابتدا به توضیج انواع آن و سپس به انتخاب مناسب آن می پردازیم.
-
صندلی چرخدار دستی
این دسته بیش از 10 نوع صندلی چرخدار دستی را تخت پوشش قرار می دهد. تقریبا همه صندلی های چرخدار در این دسته، به جز صندلی های چرخدار مخصوص حمل و نقل بیماران که باید یک نفر آن را براند (زیرا اندازه چرخ های عقب این اجازه را به کار نمی دهد)، خود ران هستند.


2. صندلی چرخدار ازگونومیک
این سری از ویلچر ها دارای قابلیت تا شوندگی دارای یک قاب فوق العاده سبک ساخته شده از آلومینیوم گرید T6 Aircraft و یک قاب صندلی S شکل که فشار را در تمام بدن تسکین می دهد و از نگرانی های سلامتی از کمر به پایین جلوگیری می کند. سری صندلی های چرخ دار ارگونومیک از کوسن های محافظ در برابر میکروب استفاده می کند که سدی در برابر میکروب (آنتی میکروب) است و از بو، لکه دار شدن و از تکثیر میکروب، قارچ ها و سایر میکروارگانیسم ها حفاظت می کند.
3. صندلی چرخدار فوق العاده سبک
وزن این صندلی ها بین 25 تا 34 پوند (11.3 کیلوگرم تا 15.4 کیلوگرم) می باشد. زمانی که نیاز به یک ویلچر فوق العاده سبک دارید این مدل بسیار سبک، تاشو و بسیار با دوام انتخاب بسیار مناسبی می باشد. این دسته تعداد زیادی از آپشن ها و لوازم جانبی مختلف صندلی چرخدار را پوشش می دهد. اگر به دنبال تناسب، استایل و عملکرد عالی در ویلچر هستید، این سری صندلی ها، دارای اجزای قابل حمل و قابل جابجایی و تنظیم و هم چنین قاب تنظیم ارتفاع می باشند.


4. صندلی چرخدار سبک
صندلی های چرخدار سبک در واقع یک سبک به روز رسانس شده از صندلی های سنگین است که می توانست موجب بدتر شدن وضعیت شما گردد. هم چنین امکان داشت موجب پدید آمدن مشکلات جسمانی دیگر نیز می شد. در دهه اخیر صندلی های سبک و تاشو در این صنعت معیار گشته است.
وزن این صندلی ها که از 13 تا 15 کیلوگرم هستند، طیف گسترده ای از نیاز های روزمره را برای شما تامین می کند. اگر چه به پای صندلی های چرخدار فوق سبک نمی رسد اما نسب به صندلی های معمولی دیگر بسیار راحت تر و حمل و نقل راحت تر و با قابلیت تا شوندگجی می باشد.
5. ویلچر حمل و نقل
انواع ویلچر حمل و نقل تاشو یک راه حل مناسب برای کسانی که به دنبال صندلی چرخدار سبک وزن قابل حمل هستند، است. سایز چرخ های عقب در این صندلی ها کوچکتر است که این طراحی امکان حمل بیشتر را داشته باشد.
از آن جا که در این مدل صندلی ها از چرخ های کوچکتر استفاده می شود، آن ها فقط توسط یک مراقب و یا یک همراه به حرکت در می آیند. به همین خاطر از آن ها در صنعت به عنوان “صندلی همراه” نیز یاد می شود. صندلی های این دسته بین 18 تا 29 پوند (8 تا 13 کیلوگرم) وزن دارند. بیشتر این صندلی ها دارای استراحت پا و دسته صندلی ثابت می باشند.


6. ویلچر استاندارد
ویلچر استاندارد رایج ترین نوع صندلی های چرخدار است و طرفداران بسیاری دارد. اگر به دنبال صندلی چرخدار استاندارد با بدنه با دوام و تکیه گاه برای مدت زمان طولانی هستید، این صندلی ها بسیار مناسب می باشند.
ویلچر استاندارد معمولا بیش از 35 پوند (15.5 کیلوگرم) وزن دارند و عرضی بین 40 سانتی متر تا 50 سانتی متر دارند. هم چنین این مدل دارای دسته صندلی های ثابت و جداشونده می باشد. بیشتر این کار ها با بدنه فلزی ساخته می شوند که هم صرفه اقتصادی دراد و همک بسیار بادوام و محکم می باشند. تقریبا تمام صندلی چرخ دار های استاندارد می توانند تا وزن 115 کیلوگرم را تحمل کنند.
7. ویلچر با پشتی متحرک
این ویلچر ها طوری طراحی شده اند که به کاربر اجازه می دهد با اطمینان برای راحتی از زاویه ی بیشتری استفاده کند. از لحاظ راحتی و آسودگی این ویلچر ها فوق العاده اند. برخی از مدل ها در این دسته دارای تکیه پایی اسانسوری هستند و در سایر مدل ها به صورت آپشن هستند.


8. ویلچر اسپرت (ویلچر فعال)
از ویلچر های فعال که معمولا به آن ها ویلچر های اسپرت نیز می گویند برای آن دسته از افرادی که دارای سبک زندگی فعال هستند و از ورزش کردن لذت می برند این صندلی ها بسیار مناسب می باشند. چرا که این گونه افراد به یک بدنه سبک احتیاج دارند تا بتوانند نیاز های روزانه خود را برطرف سازند. تنظیم ارتفاع صندلی تنها یکی از بی شمار ویژگی های این ویلچر ها می باشد.
9. ویلچر Bariatric
این ویلچر ها به عنوان ویلچر های سنگین و یا عریض شناخته می شود که دارای وزن بالایی هستند. هم چنین این عرض این ویلچر ها حدود 76 سانتی متر می باشد.


10. ویلچر کودکان
ویلچر کودکان برای آن دسته ار مراقبان و والدینی که از کودکان با شرایط خاص نگهداری می کنند، مناسب می باشد.
11. ویلچر برقی ایستاده
ویلچر های برقی که دارای باتری های قابل شارژ می باشند و نیروی لازم برای حرکت کردن از این طریق تامین می گردد. هم چنین در این مدل ها پوزیشن ها مختلفی از حالت نشسته تا ایستاده و زاویای ما بین این دو حالت قابل تنظیم می باشند. اکثر ویلچر های برقی ایستاده همراه با یک کنترلر دارای کاربری بسیار آسان می باشد. هم چنین این مدل ها به کاربر اجازه می دهد تا به صورت ایستاده صندلی را به حرکت در آورد.

راهنمای انتخاب ویلچر مناسب
برای انتخاب صحیح ویلچر باید سایز و ابعاد ویلچر را در نظر داشته باشید و سپس اقدام به خرید آن نمایید.
عرض صندلی ویلچر
اولین چیزی که برای انتخاب ویلچر باید به آن دقت کنید، عرض صندلی است. این نکته بسیار مهم است چرا که اندازه های خاصی برای نیاز هر شخص وجود دارد. به طور معمول سایز صندلی ها 16 اینچ (40 سانتی متر)، 18 اینچ (45 سانتی متر) و 20 اینچ ( 50 سانتی متر) می باشد. در بعضی موارد و برند ها فقط عرض 18 اینچ تولید می شود. ویلچر مخصوص کودکان معمولا 14 اینچ یا 35 سانتی متر عرض دارند.

عمق صندلی
عمق صندلی ویلچر و (یا اندازه ارتفاع نشیمن گاه) از جلو به عقب صندلی ویلچر اندازه گیری می شود. برای پیدا کردن عمق صندلی مناسب خود، باید اندازه پست لگن کاربر را تا شانه او در هنگام صاف نشستن اندازه گیری کنید. آسان ترین راه برای اندازه گیری عمق صندلی برای ویلچر جدید، اندازه گیری صندلی ولچر قدیمی است که از آن استفاده می کردید.

ارتفاع صندلی تا زمین
ارتفاع صندلی تا زمین نیز یکی از مواردی است که در هنگام خرید باید به آن توجه نمایید. بسته به نیاز کاربر، باید تعیین کنید که می خواهید پاهای کاربر آویزان باشد یا روی زمین کشیده شود. در این صورت می توانید متوجه شوید که ارتفاع زیادی لازم دارید یا به ارتفاع کمی احتیاج است؟
اگر شخص عادت دارد که با استفاده از پاهای خود، خود را به جلو بکشاند شاید ایده خوبی باشد که ارتفاع صندلی را پایین تر در نظر بگیرید.

ارتفاع پشتی صندلی
ارتفاع پشتی صندلی هم از جمله مواردی است که باید آن را مد نظر قرار دهید. روش صحیح اندازه گیری پایه پشتی صندلی از پایین پشتی تا بالای صندلی است. هم چنین با استفاده از لوازم جانبی می توان ارتفاع پشتی صندلی را ارتقا داد.

دسته صندلی
دسته های صندلی را می توان به دو دسته بندی تقسیم کرد:
- طول میزی
- طول کامل
دسته طول میزی دسترسی آسان تری به انواع میز ها فراهم می کند. دسته طول کامل تکیه گاه بیشتری برای بازو ها فراهم می کند.
ار آپشن های اختیاری در این دسته می توان به بازوی قابل جابجایی برای انتقال آسان و تنظیم ارتفاع اشاره کرد.

تکیه پاها
تکیه پاها دارای دو نوع مدل اصلی می باشد:
- چرخشی
- آسانسوری
در مدل چرخشی تکیه پاها به راحتی به به پهلو ها می چرخد و به کاربر اجازه می دهد تا به آسانی ار ویلچر پیاده و سوار شود. مدل آسانسوری شامل یک پد ماهیچه ای برای بالا بردن پاها و جلوگیری از تورم است. هر دو تکیه گاه قابل تنظیم هستند. برخی از تکیه گاه ها شامل تنظیم بدون ابزار برای تغییر طول استراحت پا هستند.

پشتی قابل تنظیم
برخی از ویلچر ها شامل پشتی قابل تنظیم برای راحتی کاربر هستند. کاربرانی که قد کوتاه و یا متوسط دارند این ویژگی را بسیار می پسندند.

چرخ دو لایه
چرخ دو لایه این امکان را به کاربر می دهد تا صندلی را از ارتفاع استاندارد تا ارتفاع hemi (حدود 2 اینچ و یا 5 سانتی متر) تنظیم کند. ازتفاع hemi به کاربر اجازه می دهد تا به وسیله پاهای خود ویلچر را به جلو براند. هم چنین امکان استفاده از ویلچر را برای کاربرانی که قد کمتری از 5 فوت یا 152سانتی متر هستند را می دهد.

آزادسازی آسان چرخ ها
برخی از انواع ویلچر یک دکمه آزادسازس سریع برای برداشتن چرخ های عقب برای فضای کمتر و حمل و نقل دارند. این ویژگی برای کاربرانی طراحی شده است به دنبال ویلچر فوق العاده در حمل و نقل هستند.

متشکریم که همراه گروه آی ناین هستید،
خوشحال و ممنون میشویم نظر خود را راجع به انواع ویلچر و نحوه انتخاب ویلچر مناسب ، در قسمت نظرات برایمان ارسال کنید.