بوستر پمپ چیست؟
برای آن که بدانیم بوستر پمپ چیست در ابتدا به بیان مقدمه ای پیرامون آن می پردازیم. یکی از مشکلاتی که در سیستم آبرسانی شهری و آب مصرفی ساختمان ها وجود دارد، تنظیم فشار آب داخلی لوله ها می باشد. با توجه به اینکه میزان مصرف آب دائماً در حال تغییر است و هیچ گونه الگوی خاصی برای مصرف وجود ندارد، از این رو با افزایش یا کاهش مصرف آب میزان فشار آب داخل لوله ها دائماً در حال تغییر می باشد و این تغییرات مشکلاتی را در سیستم های آبرسانی به وجود می آورد.
در ارتباط با اطفاء حریق نیز اگرچه مهندسین مشاور و طراح تأسیسات با توجه به استانداردهای بین المللی در طرح های خود از بوستر پمپ آتش نشانی، سرویس و نگهداری آن به فراموشی سپرده می شود تا موجب گریپاژ خود به خود بوستر پمپ و عدم کارایی آن گردد. برای رفع این مشکل شرکت گزینه صنعت تأسیسات برای اولین بار اقدام به طراحی و ساخت بوستر پمپ آتش نشانی خود سرویس نموده است.
یکی از عوامل مهم در سطح آسایش هر ساختمان هنگام بهره برداري در یک مجموعه مسکونی، اداري و یا … کارکرد مطلوب بخش تاسیسات می باشد.
کاهش و یا افزایش فشار در سیستم آبرسانی یکی از معضلاتی است که بهره برداران با آن درگیر می باشند. استفاده از بوستر پمپ تنظیم فشار و جلوگیري از تغیرات ناگهانی ضمن بالابردن سطح کارایی، کاهش آب مصرفی و هزینه هاي نگهداري را در پی خواهد داشت.
سه بخش اصلی دستگاه:
- سیستم مکانیکی شامل پمپ ها، لوله کشی و اتصالات
- سیستم الکتریکی شامل محافظ ها،کنتاکتورها و…
- سیستم کنترلی شامل سنسور ها، کنترل ها و plc ها
مجموعه آی ناین با توجه به سوابق خود در تمامی این بخش ها تجارت ارزشمندي در رزومه خود جمع آوري نموده است.
- طراحی، اجرا و راه اندازي انواع سیستم هاي مکانیکی در سیستم آبرسانی صنعتی و مسکونی
- طراحی و ساخت انواع تابلوهاي برق قدرت و کنترل در رنج هاي مختلف
- طراحی و اجراي انواع اتوماسیون صنعتی، مونیتورینگ و کنترل در مجموعه هاي صنعتی، اداري و مسکونی و…
لذا با عنایت به شرح فوق اقدام به طراحی و ساخت انواع بوستر پمپ هاي دور ثابت و متغیر نموده ایم.
در ساخت این بوستر پمپ ها این امکان وجود دارد که از انواع برندهاي معتبر موجود در بازار مانند گراندفوس، پنتاکس و…. استفاده نمود.
قطعات الکتریکی تابلو برق از برندهاي اشنایدر الکتریک، هیوندائی ، فیندر ، کلمسان و….انتخاب می شوند.
به منظور حفظ حق مشتري در انتخاب کالاي خریداري شده سیستم کنترل در دو تیپ اروپایی و آسیایی قابل ارائه می باشد.
جهت رفاه مشتریان دفتر فنی شرکت آی ناین آماده مشاوره در زمینه انتخاب نوع، مدل و ظرفیت مورد نیاز در پروژه ها آماده ارائه خدمات مشاوره اي می باشد.
دستگاه بوستر پمپ
بوستر پمپ دستگاه یکپارچه ای متشکل از یک یا چند الکتروپمپ است که به طور موازی به یکدیگر ملحق شده اند تا با کاهش فشار سیستم. یک یا چند الکتروپمپ به صورت نوبتی روشن شوند. و با افزایش فشار نیز یک یا چند الکتروپمپ به صورت ترتیبی که روشن شده اند. خاموش گردند. بوستر پمپ ها از نقطه نظر تثبیت فشار به بوستر پمپ دور ثابت و بوستر پمپ متغیر طبقه بندی می شوند.
موارد استفاده از بوستر پمپ:
جهت تأمین و تنظیم فشار آب در آبرسانی، آتش نشانی و آبیاری فضای سبز در شهرها، شهرک ها، مجتمع های مسکونی، ساختمان های بلند مرتبه، فرودگاه ها، بیمارستان ها، شبکه های مختلف آب شهری، مراکز مختلف صنعتی و آبیاری تحت فشار در مزارع مکانیزه از بوستر پمپ استفاده می شود.
اجزای اصلی بوستر پمپ
اجزای اصلی مشترک بوستر پمپ دور ثابت و دور متغیر عبارتند از: مجموعه الکترو پمپ ها. بخش مکش، بخش دهش و شاسی اصلی. سایر اجزای اصلی بوستر پمپ های دور ثابت را تابلوی کنترل و فرمان دور ثابت. منبع دیافراگمی و پرشار سوئیچ های حداقل و حداکثر فشار تشکیل می دهند. اجزای مشابه در بوستر های دور متغیر عبارتند از: تابلوی کنترل و فرمان دور متغیر و پرشر ترانسمیتر.
مجموعه الکتروپمپ ها
الکتروپمپ ها یک بوستر پمپ که به صورت موازی روی یک شاسی اصلی در کنار یکدیگر قرار دارند، مجموعه الکتروپمپ های بیک بوستر پمپ را تشکیل می دهند.
بخش مکش
بوستر پمپ شامل یک کلکتور لوله ای است. که به واسطه شیر آلات و اتصالات موردنیاز به مکش الکتروپمپ و خروجی مخزن ذخیره آب متصل می گردد. شیر آلات و اتصالات این بخش عبارتند از:
- شیر قطع و وصل
- صافی
- لرزه گیر
- فلنج
- مهره ماسوره
بخش دهش
بخش دهش بوستر پمپ مشابه بیک کلکتور لوله ای است. که به وسیله شیر آلات و اتصالات لازم از خروجی الکترو پمپ ها به شبکه مصر متصل می شود. شیر آلات این بخش نیز عبارتند از: شیر قطع و وصل، شیر یک طرفه، لرزه گیر، فلنج و مهره ماسوره.
شاسی اصلی
برای یکپارچه نمودن بوستر پمپ، مجموعه الکترو پمپ ها، بخش مکش، بخش دهش و تابلوی کنترل و فرمان بر روی یک شاسی اصلی نصب می گردند.
منبع دیافراگمی
این منبع به واسطه لوله با اتصال قابل انعطاف به کلکتور دهش بوستر پمپ متصل می گردد و فقط در بوستر پمپ های دور ثابت مورد استفاده قرار می گیرد.
پرشر سوئیچ
در بوسترپمپ های دور ثابت از دو پرشر سوئیچ برای کنترل فشار حداقل و حداکثر استفاده می شود.
پرشر ترانسمیتر
در بوسترپمپ های دور متغیر برای کنترل کاملاً ثابت فشار آب فقط یک پرشر ترانسمیتر به کار می رود.
انواع بوستر پمپ
بوسترپمپ ها از نقطه نظر تعداد پمپ به دو دسته. تک پمپه و دو یا چند پمپه طبقه بندی می شوند.
تک پمپ
بوسترپمپ تک پمپه جهت مصارف آب بهداشتی کم و متوسط در طرح های آبرسانی و صنعتی کاربرد دارد. این نوع بوستر پمپ کاملاً یکپارچه بوده و برای استفاده، کافی است. که کلکتور ورودی آن به منبع تغذیه آب و کلکتور خروجی آن به شبکه مصرف متصل شده و برق مورد نیاز تابلوی کنترل و فرمان آن تأمین گردد.
بوسترپمپ های دو یا چند پمپه دور ثابت به دو دسته با الکترو پمپ پیشرو و بدون الکترو پمپ پیشرو طبقه بندی می گردند.
الکتروپمپ پیشرو
این بوسترپمپ ها از یک الکترو پمپ پیشرو و به یک یا چند الکترو پمپ اصلی تشکیل می شوند.
بدون الکترو پمپ پیشرو
این بوستر پمپ از دو یا چند الکترو پمپ اصلی با مشخصات یکسان بدون استفاده از الکترو پمپ پیشرو تشکیل شده است. و مولفه اصلی در این سیستم، جمعیت و ساعتی مصرف آب در تعیین مشخصات آن می باشد.
چگونه با توجه به نیاز خود، انتخاب مناسبی در خرید یک پمپ آب داشته باشیم؟
لینک های مرتبط :
مطالعه بیشتر: چگونه با توجه به نیاز خود، انتخاب مناسبی در خرید یک پمپ آب داشته باشیم؟
ممنون از مطالبتون