
بارکدخوان وسیله ای ضروری و مهم در فروشگاه های مدرن می باشد. استفاده از دستگاه بارکدخوان سبب تسریع در محاسبات حسابداری فروشگاه ها و شرکت ها می گردد. اطلاعات محصول از طریق بارکدخوان یا بارکد اسکنر به صندوق فروشگاهی انتقال و سپس محاسبه می شود. دستگاه بارکد خوان وظیفه قرائت بارکد و انتقال داده به کامپیوتر را بر عهده دارد.
انواع بارکدخوان
بارکدخوان ها در دو نوع تک بعدی و دو بعدی در بازار وجود دارد. بارکدهای تک بعدی همان بارکدهای خطی و میله ای می باشند در صورتیکه بارکدهای دو بعدی از نوع بارکدهای QR code می باشند.
بارکدخوان ها از فن آوری های متفاوتی برای اسکن بارکد استفاده می کنند. امروزه دستگاه های بارکدخوان از لیزر، نور و حتی تصویر برداری برای خواندن بارکد استفاده می کنند.
بارکدخوان های فروشگاهی نسبت به بارکدخوان های صنعتی، مقاومت و سخت افزار ضعیف تری دارند که بر روی سرعت اسکن، دقت اسکن، فاصله و زاویه اسکن تأثیر می گذارد.
فواید استفاده از بارکدخوان در فروشگاه ها
- مصون بودن از خطاپذیری به علت کاهش دخالت نیروی انسانی و وارد نشدن دستی اطلاعات.
- دسته بندی دقیق اطلاعات.
- سرعت بالا به همراه صحت ۱۰۰درصد.
- دسترسی آسان به اطلاعات واقعی و حقیقی.
تقسیم بندی بارکدخوان از نظر شکل ظاهری
- بارکدخوان تفنگی
- بارکدخوان رومیزی
انواع بارکدخوان یا بارکد اسکنر
- بارکدخوان قلمی
- بارکدخوان لیزری
- بارکدخوان CCD
- بارکدخوان مبتنی بر دوربین
- بارکدخوان چند وجهی
معروف ترین و پرفروش ترین نوع بارکدخوان ها بارکد خوان های لیزری هستند. در بارکدخوان های لیزری برای تشخیص فاصله بین میله های بارکد از لیزر استفاده می کنند. بارکدخوان های لیزری دارای دقت اسکن بسیار بالا و کاربری بسیار آسان هستند. همچنین اسکنرهای لیزری برای محیط های نورانی و یا بارکدهایی که در فاصله بیش از ۳۰ سانتیمتر قرار دارند ، مناسب هستند. لازم به ذکر است بارکدخوان های لیزری تنها بارکدهای خطی یا یک بعدی را اسکن می کند و در هر فروشگاهی می توان از آن ها استفاده کرد.