پمپ پلانجری

پمپ پلانجری یکی از انواع پمپ های جا به جایی مثبت است که در آن سیال پر فشار ثابت است و پلانجر استوانه ای مسطح، از میان سیل می لغزد. این حالت وجه اختلاف بین این پمپ و پمپ پیستونی می باشد و به این پمپ اجازه می دهد که در فشار های بالاتر به کار برده شوند. این مدل پمپ اغلب جهت انتقال فاضلاب شهری و صنعتی استفاده شود.
اختراع پمپ های پلانجری به سال 1675 میلادی توسط ساموئل مورلند بر می گردد.

نحوه عملکرد پمپ پلانجری

پمپ های پیستونی و پمپ های پلانجری، پمپ های سوپاپی هستند که از یک پلانجر و یا پیستون جهت انتقال سیال از میان محفظه های استوانه ای استفاده می کند. پیستون یا پلانجر به وسیله بخار، پنوماتیک، هیدرولیک و یا درایو الکتریکی عمل می کند. پمپ های پلانجری و پیستون چرخشی از مکانیزم میل لنگی جهت ایجاد حرکت متقابل در امتداد یک محور استفاده می کند. که سپس فشار را در سیلندر یا بشکه استوانه ای ایجاد می کند تا گاز یا سیال را از میان پمپ راه بیاندازد. فشار در محفظه شیر را در هر دو نقطه مکش و تخلیه به کار می اندازد.

پمپ های پلانجری در برنامه های گسترده ای از 70 تا 2070 بار (1000 تا 30000 psi) به کار برده می شود. پمپ های پیستونی در عملیات های کم فشار کاربرد دارند. حجم سیال تخلیه برابر با مساحت پلانجر و یا پیستون می باشد که بنا بر طول ضربه متفاوت می باشد. ظرفیت کلی پمپ پیستونی و پمپ پلانجری با استفاده از مساحت پیستون و پلانجر، طول ضربه، تعداد پیستون و پلانجر ها و سرعت درایو قدرت مورد نیاز از درابو متناسب با فشار و ظرفیت پمپ می باشد.

سیل هادر پمپ پیستونی و پلانجری بخش جدایی ناپذیر جهت جداسازی سیال از محیطی که پمپاژ شده است، می باشد. پکینگ یا stuffing جهت آب بندی کردن مفصل بین محیط که سیال در آن منتقل می شود و پلانجر و پیستون به کار برده می شود. stuffing box ممکن است ترکیبی از بوشینگ، پکینگ یا سیل و یک آب بند تشکیل شده است. اجزا پمپ پلانجر برای پوشاندن و تماس با نوع محیط انتخاب می شود و در این خصوص موادی شامل برنز، برنج، استیل، استینلس استیل، آهن، آلیاژ نیکل و دیگر مواد می باشد.

چگونه با توجه به نیاز خود، انتخاب مناسبی در خرید یک پمپ آب داشته باشیم؟

برای مثال، پمپ های پلانجری که در عملیات کلی و یا عملیات نفتی عمل می کنند اغلب سیلندر و یا پلانجر آهنی دارند. پلانجر، شیر های تخلیه و شیر های مکش که در تماس با سیال انتقال یافته می باشد و مواد بر اساس نوع سیال انتقالی انتخاب می شوند. در عملیات قدرتی که در آن پمپ های پلانجر های سرامیکی جامد استفاده می شود، اما ممکن است جهت استفاده در سیال های اسیدی سازگار نباشد.

1 دیدگاه در “پمپ پلانجری

  1. نوید مرادی گفت:

    آیا پمپ پلانجری بدون استروک داریم و اینکه چرا برایرپمپهای پیستونی پلانجری دیده نشده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *