پمپ آب جتی در دسته بندی پمپ سانتریفیوژ قرار میگیرد. این نوع پمپ که با نام پمپ خودمکش یا گاهاً پمپ آب موشکی نیز شناخته می شود از پرکاربردترین انواع پمپ ها در مصارف خانگی به شمار می رود که با نیروی گریز از مرکز ، موجب انتقال و تقویت فشار آب می شود.

عملکرد پمپ آب جتی به این صورت است که در قسمت مکش خلاء ایجاد کرده و به این روش هوا را از میان می برد، سپس در انتها هوا را دفع کرده و و فشار اتمسفری بر آب موجود در لوله مکش پروانه غلبه کرده و روند پمپاژ و انتقال سیال آغاز می گردد.  این عملکرد پمپ خودمکش را قادر می سازد که آب را از چاه های کم عمق پمپاژ کرده ( به کارگیری شیر یک طرفه برای جلوگیری از برگشت آب به چاه توصیه می شود ) و به دلیل دارا بودن اجکتور داخلی در قسمت هد یا کلگی پمپ قادر است حتی با وجود حباب هوا ، سیال را انتقال دهد. به طور کلی دو نوع پمپ آب جتی کم عمق و عمیق وجود دارد که هریک برای کارائی خاصی طراحی و ساخته شده اند.

قیمت پمپ آب جتی

برآورد قیمت پمپ آب جتی بر اساس معیارهای مختلفی صورت می گیرد. برای مثال قیمت پمپ آب جتی یک اسب برند هیوندای تومان و در واقع شروع طیف قیمتی دیگر پمپهای جتی این برند است. اصولا برند و کشور سازنده محصول تاثیر بسیار زیادی در قیمت گذاری محصولات دارند. عموما انواع پمپ جتی ساخت ژاپن اروپا از جمله برند پنتاکس و یا ورتکس به لحاظ کیفیت، استانداردها و تکنولوژی ساخت بالاتر از نظر قیمت نیز در سطح بالاتری نسبت به محصولات چینی و ایرانی قرار دارند. از سوی دیگر ویژگی های فنی انواع پمپ ها بر قیمت آنها تاثیرگذار است. پس از برند محصول مهمترین پارامترها در تعیین قیمت پمپ آب جتی، قدرت دستگاه، حجم و ارتفاع آبدهی آن، جنس بدنه و پروانه است. بنابراین با توجه به تنوع و گستردگی انواع مختلف، قیمت پمپ آب جتی نیز از تنوع بالایی برخوردار است. توصیه می کنیم چنانچه قصد خرید این محصول را دارید با کارشناسان فنی ما در گروه صنعتی ناین در ارتباط باشید.

پمپ جتی در طیف وسیعی از کاربردهای صنعتی و خانگی کاربرد دارد که از جمله موارد مصرف آن می توان به موارد زیر اشاره داشت :

  • تقویت فشار آب در سیستم های آبرسانی خانگی
  • انتقال و تقویت فشار سیال در سیستم های صنعتی
  • سیستم های شستشو صنعتی و کارواش
  • سیستم احتراق
  • سیستم های تهویه
  • صنعت کشاورزی ؛ انواع سیستم آبیاری و آبرسانی اتوماتیک
  • تامین آب استخرها و مزارع پرورش ماهی و آبزیان
  • صنایع غذائی و دارویی
  • آب نما و فواره
  • تغذیه انواع بویلر
  • سیرکولاسیون دیگ بخار
  • و ...

عمدتا جنس پروانه پمپ آب جتی از برنج یا چدن برای سیال آب و مایعات غیرخورنده و یا با پروانه استیل 304 و 316 و نوریل برای انتقال سیال آب شور و دارای املاح و همچنین سیالات اسیدی و خورنده ساخته شده اند. همچنین غالبا سیم پیچی این پمپ از جنس مس است اما در برخی موارد ممکن است به منظور کاهش قیمت تمام شده، تولید کنندگان از سیم پیچ آلومینیوم استفاده کنند که این امر موجب پایین آمدن کیفیت و کارائی پمپ می گردد.

جنس بدنه این پمپ از چدن و یا استیل است که مقاومت بالا در مقابل رسوب پذیری، خوردگی و زنگ زدگی دارد. انواع پمپ جتی استیل نسبت به پمپ جتی چدن از وزن کمتر و قابلیت حمل و نقل ساده تری برخوردار است. همچنین موتور پمپ های جتی با توان 0.45 تا 18.5 کیلووات با حداکثر فشار 6 بار تولید می گردند.

مزایای پمپ جتی

  • جریان تخلیه یکنواخت و آرام مایع
  • تنوع و گوناگونی بالا
  • خودمکش بودن
  • راندمان عالی
  • قیمت اقتصادی و کم هزینه
  • تعمیر و نگهداری آسان
  • کم حجم و قابل استفاده در فضاهای کوچک
  • کاربرد وسیع در پروژه های کشاورزی، صنعت و آبرسانی

چهار تفاوت اصلی پمپ جتی و پمپ بشقابی

تفاوت جتی و بشقابی

همانطور که می دانید انواع مختلف پمپ به منظور کاربردهای مختلف در بازار وجود دارند که پمپ جتی و پمپ بشقابی نیز از انواع اصلی و پرکاربرد محسوب می شوند. اما پرسشی که همواره از سوی کاربران مطرح می شود این است که تفاوت پمپ جتی و پمپ بشقابی چیست؟ کدام یک بهتر است؟

از موارد اصلی تفاوت پمپ جتی و پمپ بشقابی این است که پمپ آب جتی فشار بالاتر و دبی یا حجم آبدهی کمتری نسبت به پمپ بشقابی دارد. به بیان ساده تر می توان گفت پمپ آب جتی برای پمپاژ آب با ارتفاع بالاتر کارکرد مناسب تری نسبت به پمپ آب بشقابی دارد.

در بخش زیر چهار تفاوت عمده و اصلی پمپ جتی و پمپ بشقابی ذکر شده است که به طور مختصر به آن می پردازیم

  • تفاوت در طراحی پمپ آب جتی و پمپ بشقابی
  • تفاوت در کارکرد پمپ آب جتی و پمپ بشقابی
  • تفاوت در میزان فشار
  • تقاوت در میزان صدا

1-تفاوت در طراحی پمپ آب جتی و پمپ بشقابی

آنچه در مقایسه این دو نوع پمپ بیش از هر چیز دیگری به چشم می آید، نحوه طراحی و تفاوت های این دو نوع پمپ است. طراحی پمپ های بشقابی بسیار ساده است و تنها بخش متحرک در این پمپ، پروانه از جنس استیل ضد زنگ یا چدن و یا برنج است که متصل به یک شفت فولادی قطور بوده  و حرکت آن توسط پخش کننده و موتور هدایت می شود. در حالی که پمپ آب جتی از طراحی نسبتا پیچیده ای برخوردار است و به عنوان یک پمپ سانتریفیوژ از  پروانه ، پخش کننده و یک جت هوای اکسیژن است که مانند انژکتور عمل می کند و هریک طی فرآیندی با وظایف ظریفی که برعهده دارند آب را به ارتفاع منتقل می کنند. در حقیقت این ساختار پیچیده از طراحی پیچیده ای بهره می گیرد و نصب و کارکرد آن نیز به مراتب پیچیده تر از انواع پمپ بشقابی می باشد.

همچنین پمپ جتی به دلیل وجود اجزای بیشتر از ابعاد و اندازه های برزگتری نسبت به پمپ بشقابی برخوردار است و نیاز به فضای تجهیزاتی بزرگتری نسبت به پمپ بشقابی نیز دارد.

2-تفاوت در کارکرد پمپ آب جتی و پمپ بشقابی

اساسا پمپ بشقابی، از انواع پمپ گریز از مرکز است و عملکرد آن به این صورت است که آب از طریق پخش کننده ها وارد بخش پروانه های پمپ شده و توسط نیروی گریز از مرکز و فشار جوی با سرعتی بالا به بیرون پرتاب می شود که این سرعت براساس تعداد پروانه ها، بزرگی قطر پروانه ها، سایز خروجی و توان پمپ بشقابی در پمپ های مختلف متفاوت است.

در صورتی که پمپ جتی یک پمپ خودمکش و دارای یک جت اکسیژن است که به محض ورود آب سرعت آن به صورت فزاینده ای بالا می رود. بنابراین با افزایش سرعت آب، فشار آن نیز افزایش یافته و فرآیند پمپاژ شروع می شود. به دلیل آنکه فشار پرتاب آب در انواع پمپ آب جتی بالاتر است همانگونه که پیشتر گفتیم ارتفاع آبدهی بالاتر می رود و این اصلی ترین دلیل برای محبوبیت این پمپ و کاربرد بالای آن در مصارف خانگی و آبرسانی در ساختمان های بلند مرتبه است.

3-تفاوت در میزان فشار

از دیگر تفاوت های اصلی در عملکرد پمپ آب جتی و پمپ بشقابی رابطه عکس آنها در نسبت دبی و هد است. در واقع می توان گفت پمپ آب جتی، پمپی با ارتفاع آبدهی بیشتر و حجم آب کمتر و پمپ آب بشقابی پمپی با حجم آبرسانی بالاتر و ارتفاع کمتر است.

به این ترتیب پمپ آب جتی برای کاربرد در ساختمان های با تعداد طبقات بالاتر و پمپ آب بشقابی برای ساختمانهای با تعداد واحدهای بیشتر مناسب تر می باشند.

4-تفاوت در میزان صدا

اگر به دنبال خرید پمپ آبی هستید که آلودگی صوتی کمتری ایجاد می کند، پمپ بشقابی گزینه ی مناسب تری برای شماست. پمپ آب جتی به دلیل وجود جت اکسیژن در ساختار خود که سرعت آب را بالا می برد طبعا سرو صدای بیشتری تولید می کند.

پمپ آب جتی

(خودمکش)

ارتفاع آب دهی بیشتر ؛ مناسب برای ساختمان های مرتفع
حجم آب دهی کمتر
تولید صدای بیشتر
مکش آب و فشار قوی تر 
ابعاد و فضای تجهیزاتی بزرگتر
ساختار پیچیده

 

پمپ آب بشقابی

 (گریز از مرکز)

ارتفاع آب دهی کمتر
حجم آب دهی بیشتر ؛ مناسب برای ساختمان های پرواحد
تولید صدای کمتر
مکش آب و فشار ضعیف تر 
ابعاد و فضای تجهیزاتی کوچکتر
ساختار ساده 

نتیجه گیری : پمپ جتی بهتر است یا پمپ بشقابی؟

در نهایت با توجه به پارامترهائی که در جدول بالا مشاهده می کنید، تفاوت های عمده پمپ جتی و پمپ بشقابی در ساختار و عملکرد مشخص شده است. اما در پاسخ به این سوال که کدام پمپ انتخاب بهتری برای کاربرد است؛ باید براساس شرایط خود و کارکرد، هد و دبی مورد نیاز، تعداد واحد و طبقات ساختمان، ابعاد و فضای نصب پمپ و ... نیاز خود را بررسی نموده و پمپ مناسب با عملکرد دلخواه خود را انتخاب کنید.

قیمت پمپ آب جتی

قیمت پمپ آب جتی براساس تنوع و تعدد امکانات موجود در بازار، منفاوت است. قیمت پمپ آب جتی با فاکتورهای مختلفی از جمله پارامترهای فنی پمپ شامل تکفاز و سه فاز بودن، توان پمپ، جنس بدنه و پروانه، هد و دبی ارتباط مستقیم دارد. از سوی دیگر بهتر است بدانید برند و کشور سازنده نیز در قیمت پمپ آب جتی تاثیرگذار است، به طور کلی قیمت این محصولات به دلیل استانداردها و تکنولوژی متفاوت تولید برندها و کشورهای تولید کننده اروپائی و یا ژاپنی از سطح بالاتری نسبت به برندهای چینی برخوردار است. از دیدگاه کیفیت و کارکرد دستگاه نیز محصولات تولید اروپا و ژاپن طبیعتا در مقایسه با نمونه های چینی جایگاه بالاتری را به خود اختصاص داده اند. در نظر داشته باشید دارا بودن گارانتی معتبر و خدمات پس از فروش نیز دامنه قیمت پمپ آب جتی در انواع برندها و محصولات مختلف نیز تغییر می دهد.

راهنمای خرید پمپ آب جتی

اگر قصد خرید پمپ آب جتی را دارید در نظر داشته باشید انواع پمپ های آبی که توسط برندها و سازندگان مختلف تولید می شوند هر یک دارای توان و ظرفیت متفاوتی است که برحسب استانداردهائی تعریف شده است و بر کارکرد دستگاه تاثیر می گذارد. به طور کلی توان و ظرفیت انواع پمپ با ارتفاع و حجم آبدهی پمپ ارتباط دارد . بدیهی است که در ازای پمپاژ بیشتر آب در طبقات بیشتر و یا به بیانی دیگر به ارتفاع بالاتر، بسته به تعداد خروجی های مصرف کننده پمپ به ظرفیت و توان بیشتری نیاز دارد.

بنابراین لازم است در خرید پمپ آب جتی و به طور کلی هر نوع پمپ دیگری به چند پارامتر اصلی توجه نمایید:

  • دبی یا حجم آبدهی:

به مقدار آبي که در يک ثانيه از يک منبع آب جريان پيدا مي کند دبي مي گويند. دبي جريان آب را با واحدهای مختلف حجم بر زمان مثلا مترمکعب بر ساعت، لیتر برثانیه و ... اندازه گیری می کنند.

  • هد یا ارتفاع آبدهی:

هد یا همان ارتفاع پمپاژ در حقیقت مقدار ارتفاعی است که پمپ  با کسر تمام افت فشار های مسیر، میزان آبدهی مناسب را در نقطه مصرف به شما می دهد. برای پمپ های آب سانتریفیوژ، هد یا فشار آب بر حسب متر (m) و یا فوت (ft) بیان می شود

  • توان پمپ:

میزان قدرت پمپ برای انتقال سیال، توان پمپ گفته می شود. توان پمپ در واقع معیاری است که کار انجام شده توسط پمپ در زمان مشخص را نشان می دهد و واحد آن می تواند بر حسب وات یا اسب بخار باشد که هر اسب بخار در حدود 746 وات می باشد.

پمپ جتی

گروه صنعتی ناین با ارتباط گسترده و فعال کاری با واردکنندگان و تامین کنندگان معتبر در بازارهای داخلی و خارجی به عنوان یکی از مراکز پخش و فروش پمپ آب جتی  در انواع و برندهای مختلف ایتالیائی، ژاپنی، چینی و ایرانی به شمار می رود که تاکنون  توانسته است خدمات مناسبی را جهت تامین تجهیزات صنعتی در این حوزه ارائه نماید. از آنجا که  پیش نیاز اصلی در خرید هر محصول داشتن اطلاعات مناسب از آن موضوع می باشد، این نوشتار به عنوان یک راهنمای جامع در خصوص مشخصات فنی، فرآیند خرید و قیمت پمپ آب جتی توسط کارشناسان فنی مجموعه ناین تهیه شده است. چنانچه در خصوص انواع پمپ آّب جتی نیاز به مشاوره فنی دارید در بخش دیدگاه ها و یا از طریق راه های ارتباطی با ما در تماس باشید.

از این که با ما همراه هستید سپاسگزاریم .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *