شیر فشار شکن چیست؟

فشار سیال عبوری از آن را کم کرده و همچنین برای ثابت نگه داشتن فشار در خروجی شیر استفاده می شود، در نتیجه فشار خروجی سیال از فشار ورودی آن کمتر می باشد. شیرهای فشار شکن به طور خاص جهت کاهش فشار آب ورودی به شبکه طراحی شده اند. به طور معمول فشار آب خروجی از مخازن یا به عنوان مثال پمپ آب بسیار بالا بوده و جهت ورود به سیستم لوله کشی آب مصرفی خانگی مناسب نیست.

انواع فشار شکن

این شیر ها از نظر نوع عملکرد به دو دسته عملکرد مستقیم و عملکرد پایلوت دار می باشند. از نظر سیال کاری نیز به دو دسته هیدرولیکی و پنوماتیک تقسیم می شوند.

برخی از محصولات

شیر فشار شکن عملکرد مستقیم

این نوع شیر یک المان حساس برای کاهش فشار دارد که به طور مستقیم شیر را به کار می اندازد. این شیر ساختمان ساده کوچکی دارد و دارای وزن کمی می باشد و برای کنترل جریان های کم، فوق العاده است.

کاربرد عملکرد مستقیم

کاربرد اصلی این شیر در زیر آورده شده است.

  • صنایع غذایی
  • تجهیزات لباس شویی
  • سیستم استرلیزه کردن بخار
  • تجهیزاتی که از هوا با فشار کم استفاده می کنند.
اجزای شیر با عملکرد مستقیم

اجزای شیر فشار شکن عملکرد مستقیم

شیر فشار شکن با عملکرد پایلوت

این شیر ها که دارای پیلوت می باشند، به کاهش فشار حساس هستند و به طور مستقیم شیر را به کار  می اندازند. شیر اصلی توسط فشار کاری پایلوت کنترل و به کار می افتد. این شیر برای نرخ جریان های بالا و کنترل ثابت پیشنهاد می شود. این نوع شیر در دو نوع دیافراگمی و پیستونی موجود می باشد.

شیر فشارشکن پایلوت دار نوع دیافراگمی

دارای یک دیافراگم بزرگ می باشد که شیر اصلی را به کار می اندازد. این مدل شیر مقدار cv بالایی دارد که نوسان کاهش فشار را حتی در زمانی که جریان را کنترل می کند، به حداقل می رساند. در واقع عملکرد مشابهی به شیرهای کنترلی دارد. به علت کنترل نرخ جریان های بالا و با توجه به اینکه شیر اصلی توسط دیافراگم بزرگ کنترل می شود، این شیر قادر به کاهش فشار زیادی می شود.

کاربرد پایلوت دار نوع دیافراگمی 

  • ساختمان سازی
  • امکانات سایت
  • تجهیزات تهویه مطبوع
شیر فشارشکن پایلوت دار نوع پیستونی

دارای یک پیستون می باشد که در قسمت عملیاتی شیر اصلی نصب شده است. این شیر به طور گسترده در خطوط بخار به کار  می رود و کنترل فوق العاده ای در کاهش فشار با نوسانات MPA 0.05 یا کمتر دارد. این شیر مقاومت فوق العاده و محدوده گسترده عملیاتی از مقادیر کم تا مقادیر زیاد جریان را دارد و شیر اصلی توسط پیستون کنترل می شود.

کاربرد شیر فشارشکن پایلوت دار نوع پیستونی

  • ساختمان سازی
  • تجهیزات تهویه مطبوع
  • امکانات سایت
  • آبیاری و …

اجزای پایلوت دار :

اجزای شیر فشار شکن عملکرد مستقیم

هم چنین شیر های فشار شکن از نظر سیال کاری به دو سته هیدرولیکی و پنوماتیک تقسیم می شوند.

شیر فشار شکن هیدرولیکی

هیدرولیک وظیفه تنظیم جریان سیال در یک سیستم هیدرولیک را دارد. یک اهرم دستی به شیر متصل است که وظیفه کنترل جریان سیال را دارد. این نوع شیرها از انواع رایج و پر کاربرد در بازار می باشند.

کاربرد هیدرولیک

هیدرولیک در صنایع مختلف زیر به کار می رود.

  • صنایع سیمان
  • صنایع خودروسازی
  • صنایع فولاد و ….

پنوماتیک

این شیر به علت داشتن قطعات جانبی مانند عملگر، پوزیشنر و کنترلر افت فشار زیادی را ایجاد می کند. فشار جریان سیال عبوری از شیر به وسیله سنسور حس شده و به کنترلر ارسال می شود.

کاربرد شیر فشارشکن پنوماتیک :
  • صنایع کشاورزی
  • صنایع خودروسازی
  • صنایع غذایی
  • صنایع چوب و …

عملکرد

نحوه عملکرد شیرهاي فشار شکن بر اساس کنش و واکنش دو نیروي متضاد مجاور یکدیگر است. نیروي ناشی از فشار آب ( فلش سبز) تمایل به بستن مسیر جریان دارد و نیروي مخالف ( فلش قرمز) از فنر گرفته شده و تمایل به باز کردن مسیر جریان دارد. هر دو نیرو در راستاي تمایل خنثی کردن یکدیگر هستند. به علت خاصیت واکنشی متغیر فنر که متناسب با تغییرات ورودي طراحی شده، فشار خروجی به صورت پایدار خواهد بود.

نحوه عملکرد شیر فشار شکن

مزایا و معایب

مزایا

  • طراحی ساده
  • هزینه تولید کم
  • قابلیت نگهداری آسلن
  • کاهش نشتی خارجی
  • هیج نیروی خارجی برای بارگذاری در شیر نیاز نیست.
  • عدم وجود بسته بندی ساقه ، نشتی خارجی و هم چنین منبع اصطکاک بالا را حذف می کند.

معایب :

  • محیط کنترلی باید کاملا تمیز باشد.
  • رگولاتور ها قابلیت کنترل را هنگامی که افت فشار در شیر کم می شود را ازدست می دهند زیرا محیط قدرت عملکرد کافی را تامین نمی کنند.
  • رگلاتور ها نمیتوانند با بی صدایی/ کاواک زایی سازگار شوند.

نحوه نصب

1- قبل از نصب تمامی شیرهاي سیستم را باز کرده تا هواي درون سیستم لوله کشی تخلیه شود.

2- دو عدد شیر قطع و وصلی در دو طرف جهت تسهیل در امر تعمیر و نگهداري نصب کنید.

3- را حتما باید مطابق جهت رسم شده نصب کنید. این شیر را به هر دو صورت افقی و عمودي ( بهتر است غیر از وارونه) مطابق شکل زیر می توان نصب کرد.

نحوه نصب شیر فشار شکن

4- شیر قطع و وصلی بالا دستی جریان را بسته و فشار خروجی مطلوب را با پیچاندن پیچ فنر بالایی مطابق شکل (ساعتگرد براي افزایش فشار خروجی و پاد ساعتگرد جهت کاهش فشار خروجی) تنظیم کنید.

نحوه نصب شیر فشارشکن

5- مقدار فشار خروجی را روي گیج فشار نصب شده، روي می توان مشاهده نمود.

دیاگرام ( راهنمای تصویری ) نصب :

دیاگرام نصب

توصیه های ایمنی در مورد شیر فشار شکن

    • بخار سیال متراکمی می باشد و حجم آن در واحد وزن هر قدر که فشارش کاهش یابد، افزایش می یابد. این ویژگی باعث می شود که افت فشار غیر قابل انتظاری در فشار بخار شود. کاهش فشار بخار تا یک حد مشخصی توسط صورت می گیرد. بنابراین برای عدم اتفاق مشکلات غیر قابل انتظار در فشارهای کمتر که حجم افزایش می یابد، لطفا از لوله خروجی بزرگتری استفاده کنید.
    • در ساختمان هاي چند طبقه نصب یک در هر طبقه توصیه می شود. توجه داشته باشید که به ازای هر 10 متر افزایش ارتفاع، فشار Bar 1 کاهش مییابد

برند های معتبر تولید کننده شیر فشار شکن

شیر فشار شکن از آن دست محصولاتی است که به دلیل کاربرد بسیار گسترده در صنعت، کشاورزی و مصارف خانگی، برند های متنوعی اقدام به ساخت و تولید آن نموده اند. از شناخته شده ترین برند های عرضه کننده این محصول می توان به هانیول، خنبره، فارگ، کیس، سیم و… اشاره کرد. در خصوص اینکه کدام محصول برای شما بهترین کارایی را دارد، بهتر است با مجموعه آی ناین تماس گرفته و اقدام به مشاوره با آن نمایید.

انواه شیر فشارشکن آب و فشارشکن بخار در انواع برند ها و سایز ها در جنس بدنه های مختلف در گروه بازرگانی آی ناین عرضه می گردد. در صورت تمایل به خرید و کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره فنی رایگان با ما در تماس باشید. هم چنین می توانید سفارشات خود را به صورت خرید اینترنتی ثبت نمایید.

4 دیدگاه در “شیر فشار شکن چیست؟ | انواع | قیمت | خرید

  1. نسترن گفت:

    سلام
    برای زمانی که دما زیاد هست و بخار آب هم وجود داره، چه جنسی از فشار شکن مناسبه؟
    سلام
    زمانی که سیال کاری آب و بخار باشد بهتر است از جنس استیل استفاده شود. در صورت هر گونه ابهامی با ما تماس گرفته و اطلاعات بیشتر را از همکاران ما دریافت نمایید.

  2. مهدی گفت:

    سلام وقت بخیر
    ما به علت افت فشار مکرر پکیج یه فشار شکن بعد از شیر پر کن نصب کردیم و شیر پر کن رو باز گذاشتیم، اما وقتی به یه فشار خاصی می رسه (مثلا یک بار) فشار شکن صدای خیلی زیادی شبیه به بوق کشتی! تولید می کنه. علتش چی می تونه باشه؟ راه حل رو هم بگید. ممنون
    با سلام و احترام
    در خصوص علت صدا باید گفت که خود فشار شکن موجب افت فشار می شود و همانطور که از اسم ان پیداست، فشار را شکسته و یا فشار را کم می کند و قاعدتا صدایی را تولید می کند ولی آن قدری نیست که کاربر را اذیت کند.
    در خصوص راه حل باید دید که فشارشکن روی چه عددی تنظیم شده است و یا اینکه فشار شکن برعکس نصب نشده باشد. در این خصوص لطفا برای ما عکس گرفته و بفرستید تا کارشناسان ما بهتر شما را راهنمایی نمایند.

  3. مهرداد گفت:

    سلام و عرض ادب
    یک شیر فشار شکن با سایز 250 میلیمتر تا چه میزان مجاز است فشار در نقاط دیگر را کاهش دهد؟ برای یک پروژه نیاز است 20 تا 25 متر فشار را کاهش دهیم .ایا می توان با این نوع شیر های فشار شکن کاهش فشار را اعمال کرد؟
    با عرض سلام
    اساس عملکرد فشار شکن به گونه ای است که شما فشار خروجی را روی یک مقدار معین تنظیم نموده و مقدار فشار ورودی می تواند متغیر باشد به عنوان مثال شما فشار خروجی را روی 3 بار تنظیم نموده و فشار ورودی از 3 تا 10 بار ( کم تر یا بیشتر – بسته به نوع شیر فشار شکن و تحمل فشار بدنه ) می تواند متغیر باشد و در هر صورت فشار خروجی روی 3 بار ثابت خواهد ماند.
    امیدوارم پاسخ خود را گرفته باشید. با آرزوی موفقیت

  4. رضا جلیلی گفت:

    با سلام.
    بنده چند سالیه در زمینه فایبرگلاس با شرکت پالایشگاه تبریز به عنوان پیکانکار در زمینه ایزولاسیون مخازن و خطوط انتقال مواد نفتی ومشتقات همکاری میکنم.به نظر میرسه میشه بدنه شیرهای فشار قوی رو با فایبر گلاس طوری ساخت که علاوه بر تحمل فشار زیاد مشکل خورندگی این مواد مخصوصا موادی مثل گاز ترش رو برطرف کرد.امکانش هست راهنمایی بفرمائید اصلا تا به حال به چنین موردی برخورد کردید؟
    با سلام و احترام، باید به چندین مساله توجه کنید. 1.مساله سایش و فرسودگی در سیت و دیسک شیر. 2. برای سیالات خورنده جنس بدنه هایی مانند تفلون، pvc ، پلی اتیلن و پلی مونل موجود هستند که ضد خورنده هستند اما همانطور که فرمودین فشار بالایی را تحمل نمی کنند. ولی می توان از آلیاژ های استیل با کیفیت مانند مونل و اینکونل استفاده کرد که دمای بالا و فشار بالا تا 700 بار را تحمل کند. برای این فشار ها ما تا به حال ندیده ایم که از فایبر گلاس استفاده شود. چرا که وصل کردن دیگر قطعات مانند دیسک، اهرم، سیت و … بر روی این جنس که شکننده است احتمالا با مشکلات فروانی مواجه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *