موتور برق ها از کاربردی ترین تجهیزات به کار می روند که برای تامین برق اضطراری در همه سیستم ها از لوازم خانگی گرفته تا ابزارآلات سنگین و سبک صنایع کارائی دارند. موتور برق ها از نظر سوخت به انواع مختلف تقسیم می شوند که یکی از آنها موتور برق دیزلی است. این دستگاه به واسطه ویژگی های متفاوت خود نسبت به انواع بنزینی و گازی می تواند کاربردهای ویژه ای به کاربران خود ارائه دهد.

موتور برق دیزلی چیست؟

موتور برق دیزلی یا موتور برق گازوئیلی یکی از انواع ژنراتورهای برق است که انرژی مورد نیاز خود برای تولید برق را از طریق سوخت گازوییل تامین می کنند. موتور برق دیزلی به دلیل مزیت های ویژه خود در صنعت کاربرد فراوانی دارد. این نوع موتور برق از نظر کارکرد شباهت زیادی به انواع دیزل ژنراتور دارد اما ابعاد و توان محدودتری دارد. توان خروجی انواع موتور برق دیزلی را می توان به صورت تک فاز و سه فاز از 220 ولت تا 380 ولت تخمین زد. کاربرد انواع موتور برق گازوییلی عمدتا به عنوان منبع تغذیه اضطراری در خطوط صنعتی و مصارف کشاورزی است و یا به عنوان ژنراتور ثانویه جهت تامین برق بار اضافی شبکه و ارسال برق به شبکه های برق رسانی کاربرد دارند و در حوزه کاربردهای خانگی و مصارف عمومی کمتر به کار می روند.

قیمت موتور برق دیزلی

به طور کلی پارامترهای مختلفی در خرید ابزارآلات و تجهیزاتی مانند موتوربرق ها نقش ایفا می کنند تا بتوان بهترین دستگاه از لحاظ کیفیت و قیمت را تعیین کرد. خرید تجهیزاتی مانند موتور برق دیزلی، خریدی حساس از لحاظ قیمت و کیفیت دستگاه محسوب می شود زیرا در عین حال که عملکرد دستگاه اهمیت فوق العاده ای برای کاربر دارد، قیمت دستگاه نیز معمولا بسیار مورد توجه است. عموما قیمت موتور برق دیزلی با نوع و عملکرد دستگاه ارتباط مستقیم دارد. قیمت برخی از انواع موتور برق دیزلی به شرح زیر است:

  • موتور برق 7 کیلووات ای تی کیو: 58,240,000 تومان
  • موتور برق 7 کیلووات ای تی کیو: 60,564,000 تومان
  • موتور برق 5 کیلووات کوپ: 71,040,000 تومان
  • موتور برق 4.5 کیلووات کوپ: 58,880,000 تومان
  • موتور برق 6 کیلووات کوپ: 72,576,000 تومان
  • موتور برق 8 کیلووات کوپ: 143,360,000 تومان

از مهمترین پارامترهای تاثیرگذار بر قیمت موتور برق دیزلی توان خروجی دستگاه است و هرچقدر توان دستگاه بالاتر باشد، قیمت دستگاه نیز افزایش می یابد. از نکات دیگر در تعیین قیمت موتور برق دیزلی برند و کشور سازنده دستگاه می باشد. از دیدگاه رده بندی کیفیت و قیمت انواع موتور برقی دیزلی می توان گفت براساس بازار داخلی کشور، محصولات ژاپنی دارای بیشترین قیمت پس از آن محصولات کره مانند هیوندای دارای بالاترین کیفیت و عملکرد هستند اما در عین حال قیمت مناسبی دارند و پس از آن محصولات درجه یک چینی می باشند.

از سوی دیگر قیمت موتور برق گازوئیلی در مدل های سه فاز به دلیل ویژگی های فنی خود بالاتر از قیمت موتور برق گازوئیلی تک فاز است. موتور برق های دیزلی سه فاز معمولا با ساختاری قوی تر و محکم تری ساخته می شوند و عمدتا در زمینه های کارگاهی و صنعتی کاربرد دارند. نمونه های بزرگ تر موتور برق های دیزلی به شکل ژنراتورهای بزرگ برق است که در مصارف صنعتی متوسط تا سنگین مورد استفاده قرار می گیرند. قیمت موتور برق گازوئیلی صنعتی در مقایسه با دیگر رده های کاربردی این دستگاه بالاتر و با توجه به توان و جریان قدرتمند کارائی آن نیز طبعا بالاتر از انواع دیگر است.

از دیگر فاکتورهائی که قیمت موتور برق گازوئیلی را تحت تاثیر قرار می دهد وجود برخی آپشن ها و گزینه ها در ساختار دستگاه است، مثلا نوع اسکلت بدنه ژنراتور، وجود آپشن هائی مانند نمایشگر ظرفیت مخزن و ولتاژ، داشتن تکنولوژِی AVR و نوسان گیرولتاژ نیز موجب افزایش قیمت موتور برق گازوئیلی می شود.

فروش موتور برق دیزلی

می توان گفت هرکجا که نبض صنعت می تپد بازار بزرگی برای فروش موتور برق دیزلی فراهم است. در واقع بهتر است بگوییم با توجه وسعت کاربرد این دستگاه در حوزه های مختلف فروش موتور برق دیزلی در تمامی بازارهای جهانی رونق دارد و انواع گوناگون آن همواره به یاری بخش صنعت جهان آمده است. از لحاظ کشور سازنده ، اکثر دستگاه های موجود در بازار ایران ژاپنی و سپس کره ای و چینی هستند که درجات کیفی مختلفی دارند.

همانطور که قبلا گفته شد موتور برق دیزلی در حوزه صنعت بسیار پرکاربرد است زیرا علاوه بر اینکه برخی از تجهیزات صنعتی فقط با این نوع برق راه اندازی شده و کار می کنند، مزایای ویژه ای نسبت به انواع موتور برق های بنزینی نیز دارند. قلمرو کاربرد این دستگاه در تمام صنایع گسترش یافته است و می توان کاربرد آن را در مصارف کارگاهی، معادن، جنگلداری، ناوگان لوکوموتیوها، تجهیزات ساختمانی، صنایع خودروسازی، صنایع کشاورزی، دیتاسنترها و سیستم های سرورهای ارتباطی که نیاز به کاربرد برق اضطراری در مدت زمان طولانی دارند کاربرد فراوانی دارد. بنابراین همانطور که از دیدگاه کاربرد می بینید بازار فروش موتور برق دیزلی در سراسر جهان داغ و جذاب است.

خرید موتور برق دیزلی

اگر قصد خرید موتور برق دیزلی دارید بهتر است چند نکته را در ذهن خود داشته باشید. اولین و مهمترین نکته در انتخاب صحیح این نوع ژنراتور توجه به نوع کاربرد و میزان استفاده از این دستگاه است. دقت داشته باشید عدم تناسب قدرت خروجی دستگاه با توان لوازم الکتریکی موجب استهلاک ژنراتور و همچنین آسیب های جدی به دستگاه های برقی شما شود. بنابراین بهترین روش برای استفاده از بالاترین عملکرد این است که قبل از خرید موتور برق دیزلی محاسبات اولیه در خصوص ساعتهای کاری مورد نیاز و همچنین توان مصرفی مورد نیاز انجام گیرد.

به طور کلی همانطور که گفته شد توان و قدرت بالای این نوع موتور برق ها از مهمترین ویژگیهائی است که آنها را نسبت به سایر ژنراتورها متمایز می کند. معمولا این نوع مولد های برق برای انجام امور سنگین و حرفه ای در واحدهای تولیدی و کارگاه های صنعتی که نیاز به انرژی بالاتری دارند به کار گرفته می شود و دستگاهی مورد اطمینان برای تامین انرژی در حوزه های مختلف به شمار می روند. در صورتی که قبل از خرید موتور برقی دیزِلی مناسب با کارکرد خود نیاز به مشاوره فنی و یا اطلاعات تخصصی دارید می توانید از طریق راه های ارتباطی با کارشناسان متخصصی ما در گروه صنعتی ناین در ارتباط باشید.

موتور برق دیزلی صنعتی

موتور برق گازوئیلی صنعتی نسبت به دیگر انواع موتور برق ها قدرت و توان بالاتری دارد و میزان برق بیشتر با ولتاژ متفاوتی تولید می کند. به طور کلی موتور برق هایی که توان آنها بیش از 6 کیلووات باشد می تواند در دسته ژنراتورهای صنعتی قرار بگیرند اما گاهی توان تولید برخی از انواع موتور برق دیزلی صنعتی می تواند تا 80 کیلووات و بیشتر نیز فراتر رود که آنها را به دستگاه هایی ایده آل برای کارخانجات و نیروگاه ها تبدیل می کند. انواع موتور برق دیزلی صنعتی برای مصارف سنگین مانند حفاری، جوشکاری در مقیاس بزرگ، کار در معادن، صنایع ساختمان و راه اندازی خطوط صنعتی در کارخانجات بزرگ کاربرد دارند. این دستگاه های قدرتمند همچنین برای تامین برق اضطراری در بیمارستان ها، ساختمان های اداری، هتل ها و مراکز تفریحی و گردشگری نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

موتور برق دیزلی صنعتی

موتور برق دیزلی صنعتی به دلیل نوع کاربرد خود از استحکام زیاد، استهلاک کم و طول عمر بالایی برخوردارند و راندمان خوبی در پشتیبانی از تجهیزات صنعتی نشان داده اند. انواع مختلف این دستگاه معمولا از وزن و ابعاد بزرگتری نسبت به دیگر ژنراتورها برخوردارند و به دلیل توان خروجی بالا و داشتن موتور قدرتمند حین کار سروصدای بیشتری تولید می کنند. از مزایای کاربرد موتور برق دیزلی صنعتی این است که سوخت کمتری نسبت به نمونه های بنزینی مصرف می کنند و در طی زمان هزینه های کارگاه را به طور چشمگیری کاهش می دهند. همچنین سوخت گازوئیل به دلیل ماهیت ساختاری خود نسبت به بنزین و همچنین گاز ایمنی بیشتری دارد و به ویِژه در خطوطی که اشتعال پذیر هستند احتمال بروز حوادث حین کار را به حداقل می رساند. از دیگر مزایای استفاده از موتور برق گازوئیلی صنعتی، هزینه های نسبتا پایین تعمیرات و نگهداری از آنهاست که معموما شامل بازرسی های عمومی دوره ای است.

عملکرد موتور برق دیزلی

سیستم کار موتور برق گازوییلی با موتور برق بنزینی از جهاتی تفاوت داد. ژنراتورهای دیزلی از لحاظ ساختار از دو بخش مجزای موتور دیزلی و ژنراتور تشکیل شده است و همانطور که گفتیم از انرژی حاصل از سوختن گازوئیل را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند. مهمترین تفاوت فنی موتور برق دیزلی با موتور برق بنزینی در ساختار سیستم تغذیه و تنظیم سوخت آن است. در همان موتور برق گازوییلی احتراق به واسطه فشرده سازی سوخت و هوا ایجاد می شود و به همین دلیل موتور برق گازوئیلی دارای پمپ گازوییل و سوزن انژکتور است. معمولا موتور برق های دیزلی به واسطه نوع سوخت و نحوه اشتعال خود صدای نسبتا بالاتری درمقایسه با انواع موتور برق های بنزینی دارند.

مزایای موتور برق دیزلی

از بزرگترین مزایای موتور برق گازوئیلی نسبت به انواع دیگر موتور برق ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری : موتور ژنراتور در انواع موتور برق گازوئیلی برای راه اندازی به قطعات کمتری نیاز دارد، این ویژگی باعث می شود هزینه های تعمیر و نگهداری این نوع دستگاه در مقایسه با انواع بنزینی و یا گازسوز خود به طور چشمگیری کاهش یابد.
  • دوام و استحکام بالا : عموما بدنه انواع موتور برق گازوئیلی از جنس آلیاژ چدن ساخته شده و دوام بسیار بالائی دارد. بررسی ها نشان می دهد طول عمر یک موتور برق گازوئیلی در مقایسه با یک موتور برق بنزینی در همان سطح حداقل سه برابر بیشتر است.
  • کاهش هزینه های سوخت: همانطور که می دانید سوخت گازوئیل از نظر قیمت و میزان مصرف سوخت در موتور برق گازوئیلی مقرون به صرفه تر از سوخت بنزین است. احتراق در موتور برق دیزلی به دلیل تراکم و فشرده سازی داخل محفظه حدود 15 تا 25 برابر بیشتر از موتور برق های بنزینی است و به این ترتیب علاوه بر هزینه سوخت، میزان مصرف سوخت نیز در این نوع دستگاه نسبتا پایین تر است.
  • آلایندگی کمتر: میزان ایجاد آلایندگی موتور برق گازوئیلی نسبت به موتور برق بنزینی به دلیل مصرف پایین و همچنین ماهیت سوخت کمتر است.
  • ایمنی بالا: خاصیت آتش سوزی سوخت موتور برق دیزلی به دلیل درجه تبخیر 80 درجه سانتی گراد گازوئیل نسبت به سوخت بنزین کمتر است که به معنای کاهش حساسیت درجه اشتعال سوخت دیزلی و ایمنی بالاتر انواع موتور برق های گازوئیلی است.

موتور برق دیزلی سه فاز

برق سه فاز جایگاه ویژه ای در صنعت دارد و در راه اندازی تجهیزات صنعتی پرمصرفی از جمله پمپ های صنعتی و الکتروموتورها استفاده فراوانی دارد اما در برخی موارد به دلیل عدم دسترسی به انشعابات شهری، وجود یک ژنراتور که می تواند یک موتور برق دیزلی سه فاز باشد بسیار ضروری است.

انواع موتور برق دیزلی سه فاز از نظر عملکرد تفاوت چندانی با مدل های تک فاز ندارند، اما به دلیل آنکه برای تولید برق سه فاز طراحی و ساخته شده اند ساختار داخلی آنها متفاوت است.

به طور کلی انرژی تولید شده از انواع موتور برق دیزلی سه فاز ولتاژ بالاتری دارد که معمولا در بازه بیش از 480 ولت می باشد، به این ترتیب برق تولیدی این دستگاه ها اصولا یکنواخت و بدون نوسان است و به دلیل اینکه توان لحظه ای در آنها همواره ثابت است کمترین میزان ارتعاش و نویز را دارند. این نکته از نقاط تمایز و از مزایای ویژه انواع موتور برق دیزلی سه فاز نسبت به سایر موتوربرق ها محسوب می شود. این موضوع بدین معناست که عموما دستگاه های الکتریکی که تامین انرژی آنها توسط ژنراتورهای سه فاز به ویژه موتور برق دیزلی سه فاز صورت می گیرد به دلیل نوسان و نویز پایین از عمر بالاتری برخوردار هستند.

کاربرد موتور برق دیزلی سه فاز

انواع موتور برق های دیزلی سه فاز به دلیل توان و جریان قدرتمند خود در طیف وسیعی از صنایع کاربرد دارند که از جمله آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاربرد خانگی از جمله راه اندازی آسانسور و یا پمپ های آبرسان سه فاز
  • کلیه دستگاه هایی که نیاز به برق سه فاز دارند
  • استفاده های سنگین صنعتی و کارگاهی
  • حوزه کشاورزی
  • دیتاسنترها و سیستم های رایانه ای

در فهرست معرفی محصولات در بخش پایانی این صفحه برخی از انواع موتور برق دیزلی سه فاز قابل مشاهده است.

بهترین موتور برق دیزلی

در ادامه این مقاله فهرستی از انواع بهترین موتور برق دیزلی از برترین برندها و پرفروش ترین دستگاه های موجود در مجموعه صنعتی ناین به منظور بررسی و مطالعه شما برای انتخاب و خریدی بهتر به پیشنهاد کارشناسان فنی این مجموعه ارائه شده است.

- موتور برق دیزلی 7 کیلووات ETQ مدل DG8 LE3 PLUS

درباره برند : برند ای تی کیو محصول درجه یک چین و سفارش کوهلر است. این برند دارای دو کد TG و MG است که مدل های MG بدون ریموت بوده اما از قیمت به صرفه تری برخوردار هستند. مصرف سوخت محصولات ای تی کیو به دلیل تکنولوژی بالای به کار رفته در آن تا 30 درصد کمتر از مدل های مشابه است. ژنراتور ها و موتور های این برند خوشنام چینی دارای گواهی های عرضه در بازار های اروپا و آمریکا هستند.

مشخصات فنی

  • توان نامی 7 کیلووات
  • حداکثر توان 6.5 کیلووات
  • سیم پیچ 100 درصد مس
  •  سیستم استارت الکتریکی و دستی
  • دارای جریان ثابت خروجی
  • شاسی جهت انتخاب حالت خروجی سه فاز و تک فاز
  • دارای باطری پر قدرت جهت استارت
  • کارکرد مداوم حداکثر ۱۲ ساعت بدون وقفه
  • ظرفیت مخزن سوخت 15 لیتر
  • دارای چرخ برای حمل و نقل آسان
  • ابعاد 65 × 55 × 70 سانتی متر
  • توان بالا مناسب برای جوشکاری ها، بالابرها و کاربردهای صنعتی
  • دارای سیستم تنظیم و تثبیت ولتاژ AVR

- دیزل ژنراتور کوپ مدل KDF 11000XE

انواع موتور برق

درباره برند : برند کوپ از محبوب ترین برندهای بازار صنعت ایران است. محصولات با کیفیت این برند در کشور چین تولید و به بازار جهانی عرضه می شود. کیفیت محصولات کوپ قابل رقابت با نمونه های مشابه ژاپنی و اروپایی خود و قیمت آن در سطح انتظار بازار ایران و در مقایسه با رقبای خود بسیار مقرون به صرفه است. تیم فنی کوپ طراحی دقیقی در ساخت سیستم تزریق سوخت دارد که از تکنولوژی های پیشرفته خارج از کشور بهره گرفته است. 

مشخصات فنی

  • توان ماکسیمم  10.5 کیلووات
  • توان دائم 10 کیلووات
  • موتور تک سیلندر 4 زمانه
  • ولتاژ خروجی 220 ولت AC
  • سیستم هواخنک
  • میزان صدا 88 دسی بل
  • حجم موتور 667 سی سی
  • ظرفیت مخزن سوخت 12.5 لیتر
  • سیستم استارت هندلی و استارتی
  • ابعاد 77x56x71 سانتی‌متر
  • وزن 135 کیلوگرم
  • دارای سیستم AVR

دیزل ژنراتور کوپ KDF8500XE/KDF8500Q3D

انواع موتور برق

درباره برند : برند کوپ (KOOP) یکی از تولیدکنندگان مطرح موتور برق و ژنراتور برق است که در صنعت تولید تجهیزات برق قدرت جایگاه خوبی پیدا کرده است. این برند متعلق به یک شرکت چینی به نام KOOP Power است که در زمینه طراحی و تولید موتورهای دیزلی و تجهیزات مرتبط با انرژی فعالیت می‌کند. محصولات این شرکت عمدتاً برای کاربردهای صنعتی، کشاورزی، خانگی و تجاری طراحی شده‌اند.

مشخصات فنی

  • توان نامی موتور  6 و 7.5 کیلووات
  • نوع موتور تک فاز و سه فاز 
  • ظرفیت مخزن سوخت 12.5 و 30 لیتر
  • میزان صدا 88 و 74 دسی بل
  • سیستم استارتر الکتریکی/ استارتر مکانیکی
  • موتور تک سیلندر ۴ زمانه
  • دارای چرخ برای حمل و نقل آسان
  • وزن 124 و 171 کیلوگرم

موتور برق دیزلی ETQ مدل DG8LE

درباره برند :برند ETQ یکی از تولیدکنندگان موتور برق و ژنراتور برق است که عمدتاً به ارائه محصولات با قیمت مناسب و کیفیت مطلوب در بازار شناخته می‌شود. این برند، اگرچه ممکن است در مقایسه با برخی نام‌های شناخته‌شده‌تر مانند هوندا یا یاماها شهرت کمتری داشته باشد، اما توانسته جایگاهی در بازارهای محلی و خانگی پیدا کند. ETQ بیشتر در زمینه تولید ژنراتورهای بنزینی فعالیت دارد که به دلیل سهولت در استفاده و دسترسی به سوخت، برای بسیاری از کاربران خانگی و نیمه‌صنعتی مناسب هستند.

مشخصات فنی 

  • حداکثر توان  7 کیلو وات
  • توان نامی 6 کیلو وات 
  • حجم موتور 498 سی سی 
  • ولتاژ 220 ولت 
  • مصرف سوخت 1 لیتر در ساعت
  • سیستم استارت الکتریکی 
  • سیستم هوا خنک
  • ظرفیت مخزن سوخت 15 لیتر
  • ابعاد 65 × 55 × 70 سانتی متر
  • میزان صدا 50 دسی بل
  • دارای سیستم AVR
  • وزن 110 کیلوگرم

دیزل ژنراتور کوپ مدل KDF 8500QQ

دیزل ژنراتور کوپ مدل KDF 8500QQ

درباره برند: برند کوپ به‌طور خاص در تولید موتورهای دیزلی تخصص دارد که به‌عنوان قلب موتور برق و ژنراتور عمل می‌کنند. این موتورها به دلیل دوام و عملکرد پایدار، شهرت بالایی دارند. موتورها و ژنراتورهای KOOP به گونه‌ای طراحی شده‌اند که مصرف سوخت کمتری داشته باشند و در عین حال بهره‌وری بالایی ارائه دهند. این برند از ژنراتورهای کوچک قابل حمل برای مصارف خانگی گرفته تا ژنراتورهای بزرگ‌تر برای استفاده در صنایع سنگین، محصولات این برند طیف گسترده‌ای را پوشش می‌دهد.

مشخصات فنی

  • حداکثر توان 6 کیلووات
  • دارای سیستم محافظ روغن 
  • دارای تنظیم کننده ولتاژ AVR اتوماتیک
  • دارای دو خروجی
  • موتور تک سیلندر چهار زمانه هوا خنک
  • حجم موتور 499 سی سی 
  • ظرفیت مخزن سوخت 14.5 لیتر
  • سیم پیچ تمام مس
  • ابعاد 100x65x89 سانتی‌متر
  • وزن 210 کیلوگرم 

در این نوشتار سعی شد موتور برق دیزلی براساس عملکرد و کارائی مورد بررسی قرار گیرد. در صورتی که قصد خرید این دستگاه را دارید جهت بررسی مشخصات و استعلام قیمت و همچنین برای مشاوره فنی بیشتر از طریق راه های ارتباطی با کارشناسان ما در گروه صنعتی ناین در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *