- اولین نکته مهم در پمپ، انتخاب درست آن می باشد. چرا که اگر پمپ به درستی انتخاب نشود، هزینه اضافی در مصرف انرژی و هم چنین تعمیر و نگهداری پمپ به وجود خواهد آمد.
- نکته ی بعدی در رابطه با نصب پمپ می باشد. حتی اگر پمپ مناسبی انتخاب شود اما به درستی نصب نشود، می تواند منجر به شکست نیز شود.
- بروز کاویتاسیون در پمپ ها نیز عاملی مخرب در پمپ ها می باشد. کاویتاسیون در واقع ایجاد حباب های بخار در هنگام مکش آب در پمپ می شود. در اثر چرخیدن پروانه ها، این حباب ها با سرعت زیاد منفجر می شود. ترکیدن این حباب ها نه تنها باعث ارتعاشاتی در پمپ می گردد بلکه باعث کاهش کارایی و بازدهی، آسیب جدی و خوردگی به پمپ می گردد. سر و صدای پمپ علاوه بر کاویتاسیون می تواند به دلایل زیر باشد:
- خرابی یاتاقان ها
- تنظیم و تراز نبودن کوپلبنگ ها
- جرم گرفتن پروانه ها
- سرعت بالای سیال در شیر ها
- فرسودگی پروانه ها
- سر و صدای آب در لوله
- فرسودگی رینگ ها
- میزان کم جریان
با این تفاسیر، تمامی پمپهای آب خانگی صدادار می باشد. پمپ آب خانگی کم صدا و بی صدا تنها واژه ی عامه فریبی است.
- از دلایل دیگر خرابی پمپ ها میتوان به تیوپ هوای داخل منبع فشار آب اشاره کرد. در واقع هوای داخل تیوپ منبع آب، فشار را تنظیم میکند و کاهش فشار هوا در این تیوپ، حجم زیادی از آب را وارد منبع میکند. در نتیجه فشار زیادی به پمپ وارد میشود و باعث میشود که تیوپ نازک و یا پاره شود. هم چنین احتمال دارد که تیوپ سوراخ شود و آب داخل تیوپ رود که دیگر نمی توان فشار را با این منبع تنظیم کرد .دقت داشته باشد که منبع آب که را که برای ساختمان می خواهید انتخاب کنید خیلی بزرگ و یا خیلی کوچک نباشد. با توجه به مصرف آب پمپ آب خانگی، سایز منبع آب را انتخاب کنید. چراکه باز و بسته کردن تیوپ باعث سوراخی و طول عمر کم تیوپ می گردد. قطع و وصلی پی در پی پمپ می تواند به علت کم باد بودن تیوپ و یا سوراخ شدن منبع فشار و تیوپ می باشد.
در بعضی مواقع لوله ورودی به پمپ آب و یا کلگی (قسمت جلویی پمپ) هوا میگیرد که این امر باعث کاهش مکندگی آب می شود. لذا نیاز است که لوله ورودی و کلگی پمپ هواگیری شود. هواگیری همانطور که از اسم آن پبداست، به معنی تخلیه هوا در لوله ورودی و کلگی پمپ می باشد. به منظور هواگیری پمپ می توان پیچ موجود بر روی کلگی را باز کرده و پمپ را به آب شهر وصل کنید، بدین صورت هوا از داخل لوله و پمپ خارج میگردد.
البته در منازلی که پمپ آن ها به لوله کشی آب شهری وصل باشد، هواگیری لازم نیست چرا که در داخل لولهها و پمپ هوایی وارد نمی شود. اما اگر به هر علتی هوا وارد پمپ شود، پمپ خاموش نمیشود بلکه به صورت مداوم کار میکند. خاموش/ روشن شدن پمپ بر اثر کاهش و یا افزایش فشار می باشد.
امکان دارد بدون باز بودن هیچ شیری، پمپ دائما کار کند. عوامل زیر میتواند منجر به این حالت شود:
- استفاده از کولر آبی
- خرابی فلوتر توالت فرنگی
- لوله ای درون مجموعه سوراخ باشد
- تنظیم نبودن پمپ
- خراب شدن شیر یکطرفه
- مشکل در کلید اتوماتیک پمپ آب
- خشک و یا بی آب کار کردن پمپ آب
- هوا کشیدن پمپ آب
- در زمستان، احتمال یخ زدگی آب باقی مانده در قسمت کلگی و یا جلوی پمپ شود که باعث ترکیدن کلگی و خسارت به پمپ می شود. برای تخلیه کردن آب داخل پمپ زمانی که مورد استفاده قرار نمی گیرد. می توانید آن را از برق بیرون در آورید و شیر ورودی به پمپ را نیز ببندید. سپس شیر آب سرد را باز کنید تا فشار داخل پمپ کم شود تا زمانی که دیگر آبی از شیر بیرون نیاید. حال شیر آب و فلکه خروجی آب را ببندید. برای خارج کردن بقیه آب می توان پیچ هواگیری در قسمت جلوی پمپ را باز کنید. حال پمپ آب خالی از آب است و تا زمانی که به آن احتیاج ندارید میتوانید آن را رها کنید. در نتیجه دقت داشته باشد که آب پمپ در زمستان و یا مواقعی که احتمال یخ زدن وجود دارد، بعد از هربار استفاده خالی کنید.
- اگر پمپ آب بدون آب و به صورت خشک کار کند، به سرعت پمپ را خراب و یا می سوزاند. چرا که پروانه و کاسه نمد پمپ به شدت تحت تاثیر پمپ می باشد.
- در مواقعی که یاتاقان ها خراب میشوند و یا به علت عدم تقارن، شفت خارج از مرکز کار می کند. خارج از مرکز کار کردن شفت باعث شکست آن می گردد که در نتیجه باعث اختلال در کل روند پمپ خواهد شد.