شیر آتش نشانی - شیر هیدرانت همانطور که از اسم این شیر پیداست جهت اطفای حریق در شهر ها و روساها به کار برده می شود و مستقیما به آب منطقه متصل می باشد که در هنگام حریق ، آتش نشان بتواند با نصب شلنگ آتش نشانی آب مورد نیاز خود را تامین کند.
انواع شیر آتش نشانی
با توجه به محل نصب که بر روی سطح زمین باشد و یا داخل زمین، شیر های آتش نشانی به دو دسته زیر تقسیم می شود:
1- شیر آتش نشانی ایستاده (شیر هیدرانت سطحی )
1-1 شیر آتش نشانی ایستاده با محفظه خشک
1-2شیر آتش نشانی ایستاده با محفظه تر
2- شیر آتش نشانی زیر زمینی ( شیر هیدرانت زیر زمینی )
شیر آتش نشانی ایستاده با توجه به محفظه آن به دودسته خشک و تر تقسیم می شود:
1-1 شیر آتش نشانی ایستاده با محفظه خشک
محفظه فوقانی این شیر در حالت عادی خشک است و خارج از سطح زمین نصب می شود. این محفظه با باز کردن شیر اصلی، پر اب می گردد. هم چنین این شیر مجهز به سیستم تخلیه می باشد که به صورت خودکار پس از بسته شدن شیر اصلی ، عمل تخلیه انجام میگیرد. یکی از مزیت های این شیر، قابل استفاده بودن این شیر در مناطق سردسیر و مناطقی که امکان یخ زدگی وجود دارد، می باشد.
دیگر مزیت این شیر مکانیزم ضربه گیر می باشد که در هنگام وقوع حادثه و تصادف، مانع خروج آب می گردد. شلنگ آتش نشانی به خروجی 1/2 2، 3 و 4 اینچ این شیر متصل می شود.
1-2 شیر آتش نشانی ایستاده با محفظه تر
بخش فوقانی این شیر بر روی سطح زمین نصب می شود ولی همواره محفظه این شیر پر از آب می باشد. این شیر فاقد شیر اصلی می باشد و در عوض در هر کدام از خروجی ها شیر جداگانه ای نصب شده است. این شیر دو مزیت حالت محفظه خشک را ندارد و در مناطقی که امکان یخ زدگی دارد نباید استفاده شود. هم چنین سیستم ضربه گیر در هنگام وقوع حادثه برای ممانعت از خروج آب را ندارد.
شیر های آتش نشانی ایستاده دارای اتصال فلنجی برای ارتباط به شبکه می باشد.
2- شیر آتش نشانی زمینی
این شیر بر خلاف دو شیر قبلی به صورت کامل در زیر زمین در داخل محفظه خود نصب می شود و مجهز به شیر قطع و وصل جریان است. این شی دارای شلنگ آتش نشانی و پایه شلنگ دارد. نوع اتصال این شیر هم فلنجی می باشد.
اجزا شیر آتش نشانی
بدنه شیر های اتش نشانی شامل چهار قسمت می باشد که عملکرد هر کدام مختصر توضیح داده شده است :
1- کلاهک فوقانی: که شامل دسته عملکرد یا باز کننده شیر، سوراخ روغن کاری و صفحه فلنج است که در قسمت فوقانی تعبیه شده اند.
2- بدنه میانی روی زمین: دهانه های آبدهی مجهز به درپوش و زنجیر اتصال بر روی این قسمت تعبیه می شودو دارای فلنج معمولی و ایمنی می باشد. فلنج ایمنی جهت جلوگیری از صدمه به شیر اصلی به کار برده می شود.
3- بدنه میانی زیر زمین: حاوی یک لوله و دو فلنج معمولی و یک فلنج ایمنی می باشد که طول آن بر حسب نیاز مصرف کننده می باشد.
4- بدنه زیرین: مجهز به دریچه کنترل مقدار آبدهی و سیستم تخلیه خودکار می باشد. هم چنین دارای یک یک دهانه گیرنده از شبکه آبرسانی شهری است و دو اتصال فلنج در انتها دارد.
چند نکته مهم در مورد شیر های آتش نشانی
- علاوه بر شیر قطع و وصل اصلی باید شیر قطع و وصل دیگری نیز باشد تا در صورت تعمیر و تعویض شیر اصلی، امکان قطع جریان وجود داشته باشد.
- زیرسازی مناسب جهت جلوگیری از نشت آب در محل نصب شیر آتش نشانی بسیار حائز اهمیت است که برای این منظور از بلوک بتنی استفاده میشود.
- شیر های آتش نشانی ایستاده به منظور دیده شدن باید زرد، نارنجی و یا قرمز باشد که طبق استاندارد ایران، رنگ قرمز توصیه می شود.
گروه بازرگانی i-9 با سال ها افتخار در توزیع ابزار آلات صنعتی ، شیرآلات آتش نشانی برند های معروف سیم و سام را با قیمتی بی نظیر به بازار عرضه میدارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با قیمت و یا سایر ویژگی این شیرآلات با ما تماس گرفته و از مشاوره فنی کارشناسان مجرب فروش ما بهره گیرید.