پمپ آب استخری چیست؟
نحوه عملکرد پمپ آب استخری را میتوان به کارکرد قلب در بدن انسان تشبیه نمود. همانطور که قلب با انجام عمل گردش خون در بدن وظیفه تصفیه آن را انجام میدهد، پمپ آب هم با گردش آب داخل لوله ها و عبور دادن آن از فیلتر مخصوص باعث تصفیه آب استخر می شود. پاکسازی و تصفیه در پمپ های مذکور بدین صورت است که آب داخل استخر ابتدا توسط کف گیرهایی که روی دیواره استخر وجود دارد به طرف پمپ هدایت میشود. در این هنگام جریان آب از پمپ به سمت فیلتر روانه شده و در این مکان تمام اجرام و ذرات سنگین از آب جدا میشود. نکته قابل توجه این است که با استفاده از یک فیلتر مرغوب علاوه بر فیلتر نمودن می توان باکتری های موجود در آب را نیز از بین برد. در این مرحله آب تصفیه شده به سمت مبدل حرارتی هدایت شده و سپس از طریق جت های برگشتی به داخل استخر باز میگردد.
چرا پمپ آب استخری؟
به منظور فراهم ساختن آب زلال و پاکیزه در استخرهای دارای تجهیزات گرمایشی و تصفیه آب، از پمپ آب استفاده میشود تا با فیلتر کردن اجرام از داخل آب، خروجی مورد نیاز فراهم گردد و همچنین کیفیت آب استخر نیز بالا رود.
اجزای پمپ استخری
درب : درب صافی پمپ نقطه اصلی برای بازرسی آن به شمار می رود تا تکنسین ها و صاحبان پمپ بتوانند به راحتی سلامت دستگاه را نیز تشخیص دهند که این درب ها عموما از جنس Lexan میباشند بدین صورت که اگر حباب های بزرگ و یا هیچ گونه آبی در سبد صافی وجود نداشته باشد نشان دهنده ی عدم کارایی درست در مرحله مکش است.
سبد صافی :
وظیفه سبد صافی جمع آوری ذرات سخت مانند سنگریزه ها و … قبل از ورودشان به بخش های مهم پمپ است.
واشر :
باعث خشک نگه داشتن پمپ و گردش موثر آب در پمپ میشود. اگر از واشر های بی کیفیت در پمپ استفاده شود باعث هواگرفتن پمپ و کاهش بازدهی عملکرد پمپ می شود.
پروانه :
در واقع این پروانه موجود در داخل پمپ است که باعث این عملکرد جادویی در پمپ میشود. پروانه در اصل از دو دیسک بهم متصل ساخته شده است که حرکت چرخان شفت موتور را به نیروی کششی برای پمپاژ آب تبدیل میکند. جنس این پروانه ها بسته به مکانی که در آن استفاده میشوند میتواند پلیمری، برنجی و یا از نوع استیل باشد.
دیفیوزر :
دیفیوزر یک لوازم جانبی برای کمک به عملکرد پروانه به شمار می آید. دیفیوزر شبیه یک قیف یا مخروط میباشد که پروانه را محصور کرده تا جذب آب را به پروانه متمرکز سازد و جریان خروجی از پروانه را با یک سری پره های ثابت کنترل کند تا باعث ایجاد حداکثر مکش در پروانه شود.
سیل پمپ یا آب بند :
آب بند در اطراف شفت قرار میگیرد که با بسته نگه داشتن اطراف شفت از ورود آب به موتور پمپ جلوگیری میکند.
موتور : نیروی محرکه پشت پمپ، موتور آن است که در اصل یک الکتروموتور است و نیروی لازم برای به گردش درآوردن پروانه را ایجاد می کند.
انواع مختلفی از پمپ استخری وجود دارد که با توجه به اندازه استخر انتخاب میشوند و از نظر سرعت به سه نوع تقسم بندی میشوند:
انواع پمپ آب استخری
پمپ استخری تک سرعته:
این پمپ ها به دلیل مقرون به صرفه بودن و عملکرد مشابه نسبت به سایر پمپ ها با کارایی بالا جزء دسته محبوب ترین پمپ های استخری بین خریداران قرار گرفته وکاربرد آنها عموما برای استخر های غیر عمومی و با کاربری کم است.
پمپ استخری دو سرته:
همانطور که از اسم این پمپ ها پیداست، آنها از سرعت بالاتری نسبت به پمپ های تک سرعته برخوردار هستند و در استخرهایی که دارای آب گرم میباشند کاربردی تر هستند.
پمپ استخری با سرعت متغییر:
برخلاف پمپ های قبلی، پمپ با سرعت متغیر بیش از دو آپشن برای انتخاب سرعت دارد. سریع، متوسط، آهسته یا هرحالتی که صاحب استخر مدنظر خود دارد، این پمپ قطعا می تواند این کار را برای شما انجام دهد. به دلیل سرعت متغییر و بالا، این نوع از پمپ ها از مصرف انرژی کمتری نسبت به پمپ تک سرعته برخوردار هستند.
نکاتی که باید در هنگام مکش و پمپاژ نیز در نظر داشت:
- هرچه پمپ از استخر دورتر باشد خطوط مکش و لوله کشی نیز باید از نظر قطر، ابعاد بیشتری داشته باشد.
- هرچه لوله ها کوتاهتر باشند، عملکرد مکش بهتری دارند و اتلاف انرژی توسط اصطکاک کمتر خواهد بود.