قیمت پمپ آب کشاورزی از مهمترین فاکتورهای انتخاب محصول مناسب است که باید مورد توجه قرار گیرد. مهم ترین عامل تاثیر گذار روی قیمت این محصولات کشور سازنده و متریال بکار رفته در ساخت آن است. علاوه بر این قیمت پمپ آب کشاورزی به نوع، ساختار، برند و کاربرد آن بستگی دارد. قدرت موتور، محل نصب دستگاه و اندازه نیز از پارامترهای مهم در تعیین قیمت پمپ آب کشاورزی است. برای مثال از نظر محل نصب دستگاه، برخی از انواع این تجهیزات برای قرارگرفتن در چاه طراحی شده اند و برخی دیگر برای استفاده در سطح زمین که ساختار موتور آنها با یکدیگر متفاوت است و نوع دوم به دلیل استانداردهای اعمال شده موتوری به نسبت ضعیف تر دارد. از سوی دیگر هرچقدر عمق نصب پمپ در چاه آب بیشتر باشد به دستگاهی با موتور قوی تر برای انتقال آب به سطح نیاز داریم و قاعدتا قیمت پمپ آب کشاورزی با موتور قوی تر بالاتر خواهد بود. به طور کلی انواع پمپ آب کشاورزی از یک تا هشت اینچ در بازار یافت می شود که طبیعتا قیمت پمپ آب کشاورزی یک اینچ با قیمت پمپ آب هشت اینج متفاوت است.
قیمت پمپ آب کشاورزی موتوری و سانتریفیوژی
موتور پمپ آب کشاورزی
یکی از محصولات پر کاربرد برای آبیاری و کشاورزی، موتور آب یا موتور پمپ است. این محصول که گاهاً آن را به نام موتور آب نیز می شناسند، بوسیله سوخت مانند بنزین و گازوئیل، آب را به سایر نقاط پمپاژ می کند. موتور آب بنزینی غالباً بیشتر از نوع گازوئیلی و بنزینی تقاضا دارد. این محصولات نیز توسط مجموعه ناین عرضه می شود که در لینک زیر می توانید مشخصات هریک را مشاهده کرده و در صورت تمایل اقدام به خرید آن نمایید.
قیمت پمپ آب کشاورزی و آبیاری
با رشد فناوری و گسترش تکنولوژی در همه ابعاد و حیطه های صنعتی، تجهیز مزارع و به کارگیری پمپ آب در صنعت کشاورزی در مقیاس مختلف به منظور پمپاژ آب از منبع آب، كه میتواند رودخانه، سد، چشمه و یا چاه آب باشد، از طریق لولهها به محل استفاده یا محل ذخیرهسازی، مانند مخزن آب و انتقال آن سیستم آبیاری به یک ضرورت و یکی از ارکان اصلی این صنعت تبدیل شده است. قیمت پمپ آب کشاورزی به چند عامل بستگی دارد که از مهمترین آنها می توان به نوع پمپ، برند دستگاه، کشورسازنده، سایز پمپ و … اشاره کرد. همانطور که در تعریف پمپ آب کشاورزی گفته شد بطور کلی پمپ، دستگاهی مکانیکی است که با ایجاد فشار موجب حرکت آب و مایعات داخل لوله میشود. پمپ های کشاورزی انواع متفاوتی دارند و هر کدام از آنها برای استفاده در شرایط مختلف کاربرد دارند. اگرچه ممکن است به عنوان کاربر برای داشتن یک خرید خوب در این زمینه قیمت پمپ آب کشاورزی مورد نظر از دیدگاه شما اهمیت ویژه ای داشته باشد، اما قطعا آنچه اهمیت بیشتری دارد کارائی و عملکرد محصول مورد نظراست. در هر شرایط، توجه به رعایت اصول انتخاب و نحوه عملکرد پمپ در زمان خرید ضروری است و کارایی مقرون به صرفه به انتخاب شما در مدل پمپ و نگهداری صحیح شما بستگی دارد. در واقع بطور کلی میتوان گفت پمپهای کشاورزی قدرت و دوام بالاتری نسبت به پمپ های آب خانگی دارند. و به همین دلیل قیمت پمپ آب کشاورزی نسبتا بیشتر از پمپهای آب خانگی کوچک است و تعمیرات و نگهداری آنها از نظر اقتصادی کمی هزینه بیشتری دارد.
– قیمت پمپ آب کشاورزی 4 اینچ
اگر قصد تهیه پمپ کشاورزی برای مزرعه کشاورزی خود دارید و در حال مطالعه انواع کاتالوگ و بررسی ویژگی ها و قیمت پمپ آب کشاورزی 4 اینچ هستید بهتر است این مقاله را دنبال کنید. قیمت این نوع پمپ به نوع ،مدل و برند آن بستگی دارد. انواع پمپ آب کشاورزی 4 اینچ به دلیل توان و حجم آبدهی بالا از جمله پرکاربرد ترین پمپ ها در سیستم های آبیاری و آبرسانی هستند. قیمت این محصول برحسب نوع کاربری در مزرعه در انواع پمپ های سانتریفیوژ حلزونی، انواع موتور آب کشاورزی ، انواع کف کش و لجن کش، انواع پمپ پروانه ای در برندهای مختلف متنوع است. مجموعه صنعتی آی ناین در گروه پمپ آب کشاورزی مجموعه ای کاربردی از انواع پمپ کشاورزی 2، 3 و 4 اینچ برحسب نیاز کاربران خود به همراه مشخصات فنی کامل عرضه نموده است. چنانچه پس از مطالعه این صفحه نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه عملکرد و قیمت دارید، می توانید با مجموعه آی ناین تماس بگیرید.
– قیمت پمپ آب کشاورزی برقی
پمپ آب کشاورزی برقی از جمله پمپهایی به شمار میرود که برای فعالیت خود نیاز به اتصال مستقیم برق دارد. پمپ آب کشاورزی برقی قابلیت کنترل خودکار و از راه دور برخوردار بوده و بهخوبی قادر است تا نیازمندیهای شما را برآورده سازد. قیمت پمپ آب کشاورزی برقی بر اساس توان مصرفی، قدرت، هد و دبی و پارامترهائی از قبیل جنس بدنه و پروانه، برند و کشور سازنده و … تعیین می گردد. چنانچه در خصوص انتخاب، خرید و قیمت پمپ آب کشاورزی برقی نیاز به مشاوره فنی و یا سوالی دارید می توانید از طریق راه های ارتباطی با کارشناسان ما در گروه صنعتی ناین در تماس باشید.
– هزینه پمپ های کشاورزی سانتریفیوژی عمودی
پمپ گریز از مرکز عمودی را می توان در جداره چاه آب نصب کرد. در این صورت ورودی پمپ و پروانه آن به صورت کامل در آب غوطه ور خواهد بود. اما اگر به صورت کامل هم غوطه ور نباشند مشکلی ایجاد نمی شود و این پمپ ها می توانند به صورت شناور قرار گیرند. با این حال، به دلیل اینکه یاتاقان ها همواره در آب قرار دارند و احتمال خراب شدن آن ها بیشتر است، هزینه نگهداری این پمپ ها بسیار زیاد است. از جمله مزیت های پمپ آب سانتریفیوژ عمودی قابلیت راه اندازی مجدد اتوماتیکی آن ها می باشد. در نتیجه در مناطقی که برق و قدرت آن ها به صورت مکرر قطع می شود بسیار مناسب است.
عوامل موثر در انتخاب پمپ آب کشاورزی
پس از قیمت پمپ آب کشاورزی، بررسی دیگر عوامل موثر در انتخاب این دستگاه به منظور داشتن عملکرد متناسب با شرایط ضروری است. دقت داشته باشید پارامترهای اصلی که باید در خرید پمپ آب کشاورزی مورد توجه قرار دهید به شرح زیر است:
- نوع منبع آب
- حجم و سطح ایستائی آب در مخزن
- حجم خروجی آب (دبی)
- ارتفاع آبدهی پمپ (هد)
- قیمت پمپ آب
- انرژی محرکه پمپ
– سرچشمه آب یا منبع تامین کننده
در ابتدا باید بدانید که منبع آب شما چیست یا کجاست؟ منبع آب می تواند آب سطحی مانند رودخانه یا چشمه، سد یا منابع عمیق مانند آب چاه و آب های زیرزمینی و یا منبع ذخیره مثل استخر باشند، که آب مصرفی مزارع کشاورزی از آنها تامین می شود. در سیستم آبیاری مدرن، آب مورد نیاز مزرعه از طریق پمپ متناسب با شرایط منبع به سیستم آبرسانی منتقل شده و آب رسانی به محصولات در مزرعه صورت می پذیرد. همچنین از نکات مهم انتخاب پمپ آب کشاورزی، منبع آن نیز هست که مشخص می کنید چه پمپی پاسخگوی نیاز شما خواهد بود. پمپ آب موتوری یا موتور آب کشاورزی مناسب استفاده برای مکش آب از رودخانه یا آبگیر و یا استخر بوده، در حالی که پمپ کف کش می تواند برای مکش آب چه نیز استفاده شود (موتور آب برای مکش آب از چاه مناسب نیست).
قیمت پمپ آب کشاورزی موتوری (بنزینی یا دیزلی) از پمپ های سانتریفیوژی معمولی یا پمپ های کف کش بیشتر است.
– ارتفاع آبدهی یا هد پمپ:
مهمترین نکته در انتخاب و قیمت پمپ آب کشاورزی بر اساس هد (ارتفاع پمپاژ آب) و دبی (حجم خروج آب) است. هد یا همان ارتفاع پمپاژ در حقیقت مقدار ارتفاعی است که با کسر تمام افت فشار های مسیر، میزان آبدهی مناسب را در نقطه مصرف به شما بدهد. برای محاسبه ارتفاع آبدهی یا هد پمپ توجه به اندازه طول مسیر پمپاژ، اختلاف سطح از دهانه چاه تا محل تخلیه، سایز و جنس لوله ها و مقاطع آبیاری، تعداد اتصالات (زانویی و غیره) ضروری است.
در محاسبه ارتفاع آبدهی یا هد پمپ در صورتی که نیاز به بالا آوردن آب از چاه و یا آب های زیر زمینی باشد- برای موتور پمپ و پمپ سانتریفیوژی- در نظر گرفتن میزان مکش پمپ اهمیت زیادی دارد. چراکه پمپ باید قدرت کافی برای مکش آب از ارتفاع مشخص حد فاصل میان سطح آب درعمق منبع تا ورودی پمپ را دارا باشد. در این زمینه پمپ های جتی یا دو لول (دو مکشه سانتریفیوژی) مخصوص کشاورزی می توانند مفید باشند. البته اگر از پمپ های کف کش استفاده شود از آنجایی که پمپ در آب غوطه ور می شود، مشکلی از این بابت نخواهد داشت.
– دبی یا حجم آب خروجی
به مقدار آبي که در يک ثانيه از يک منبع آب جريان پيدا مي کند دبي مي گويند . دبي جريان آب را با واحدهای مختلف حجم بر زمان مثلا مترمکعب بر ساعت ، لیتر برثانیه و … اندازه گیری می کنند. برای به دست آوردن دبی تامینی پمپ آب کشاورزی، می بایست میزان آب خروجی از همه مقاطع مصرف کننده با توجه به مساحت زمین، نحوه آبیاری و یا سیستم آبرسانی و در نظر گرفتن اتلافات مانند خطوط لوله و نازل های آن محاسبه می گردد. در خصوص موتور آب کشاورزی، سایز خروجی (1، 2، 3 و 4 اینچ) روی دبی آن تاثیر گذار است.
انواع پمپ آب کشاورزی رایج در ایران
– پمپ گریز از مرکز (سانترفیوژی)
پمپ های گریز از مرکز یا سانترفیوژی به پمپ هایی گفته می شوند که محور این پمپ ها با محور محرک آن به صورت افقی نصب می شوند. پمپ گریز از مرکز یا سانتریفیوژ دارای ظرفیت آبدهی بالا و ارتفاع پمپاژ معمولاً کم می باشند. از پمپ گریز از مرکز یا سانترفیوژی برای انتقال و پمپاژ آب و سیالات سبک استفاده می شود. کاربرد این نوع پمپ را در پمپ های آب خانگی به وفور می توان پیدا کرد.
پمپ آب سانتریفیوژی برای مزارعی که دارای منابع آب سطحی و یا آب زیرزمینی با عمق خیلی کم اند، استفاده می شود. علاوه بر این برای افزایش فشار در خطوط آبیاری می توان از این پمپ استفاده کرد. هوا بندی (خالی از هوا بودن) در اتصالات این پمپ مخصوصاً در خط مکش بسیار حائز اهمیت می باشد چراکه پمپ آب و لوله مکش قبل از روشن شدن پمپ باید کاملا در آب غوطه ور شوند و کاملا از آب پر شوند.
طراحی پمپ های سانترفیوژی و یا گریز از مرکز به دو صورت افقی و عمودی است. در واقع جهت شفت و موتور است که میتواند افقی و یا عمودی بودن پمپ را تعیین می کند و تعداد و نوع پروانه در این موضوع دخالتی ندارد.
مزایا و معایب پمپ آب کشاورزی سانتریفیوزی
مزایا | معایب |
1.نصب آسان 2.راندمان بالا در طیف وسیعی در شرایط عملیاتی 3. صرفه اقتصادی قیمت مناسب پمپ آب و قابلیت استفاده بالا 4. استفاده از قدرت تراکتور، موتور برق و موتور های احتراق داخلی 5.عدم اورلود و بار اضافی در صورت افزایش فشار و دینامیک 6.عدم نیاز به غوطه وری کامل در پمپ سانتریفیوژی عمودی | 1.عمق مکش محدود، حدود 20 فوت تا سطح آب 2.نیاز به غوطه وری کل در نوع افقی 3.آسیب به پمپ در صورت عدم غوطه وری کامل 4.اورلود و بارگزاری بیش از حد موتور در صورت بیش از حد پایین تر بودن فشار از طراحی کارخانه |
نحوه عملکرد پمپ گریز از مرکز
همان طور که از نام این نوع پمپ ها پیداست عملکرد این نوع پمپ ها بر اساس نیروی گریز از مرکز استوار است و سیال ورودی در اثر چرخش پروانه های پمپ سیال را به طرف بیرون می راند.به بیان دقیق تر نیروی گریز از مرکزی که در این پمپ تولید می شود سبب مکش سیال به درون پمپ و عبور از پروانه ها و در نهایت خروج با هد و دبی بیشتر از لوله رانشی می شود. از آنجایی که سرعت سیال در لبه بیرونی پروانه بیشتر است با افزایش دبی سیال ورودی پمپاژ سیال بیشتر می شود.
- پمپ آب کشاورزی توربینی
پمپ های توربینی یکی دیگر از انواع پمپ آب کشاورزی می باشد. پمپ توربینی به دلیل آبدهی بسیار بالایی که دارد، بیشتر برای طرح های کشاورزی و صنعتی به کار می روند. پمپ توربینی به دلیل ساختار عمودی، بسیار انعطاف پذیرند و در شرایط مختلف بر روی ایستگاه های شناور و ثابت قابلیت آبگیری از کانال، رودخانه و دریا را دارند. پمپ های توربینی محصولی کارآمد جهت برداشت و توزیع آب چاه های ماسه ای، استخرهای مکش و ایستگاه های پمپاژ می باشند.
برای چاه هایی که عمق بیشتری دارند، بهتر است از پمپ آب کشاورزی توربینی استفاده شود. در این مدل پمپ ها نیازی به غوطه وری کامل در آب نبوده و تنها لازم است ورودی این پمپ ها در زیر آب قرار گیرد. هزینه تعمیر و نگهداری پمپ توربینی بیشتر است اما در عوض کارایی بالاتری دارند. پمپ های توربینی دارای سه قسمت اصلی می باشد:
کلگی چدنی پمپ
همترازی مابین واحد قدرت و پمپ توسط کلگی تنظیم می شود. در نتیجه این پمپ باید همواره به صورت صاف در چاه نصب شود و عمود بودن ستون پمپ بسیار مهم است. اگر چاه دارای جداره بتونی محکم باشد، نصب این پمپ بسیار آسان تر می شود. هم چنین معمولا جنس کلگی در این پمپ ها برای محافطت از موتور، چدن است.
شفت پمپ
شفت پمپ آب کشاورزی از نوع توربینی را می توان با آب و روغن روان کاری کرد. دقت کنید در صورت استفاده از این پمپ در مصارف خانگی باید شفت با آب روان کاری شود.
پوسته بیرونی یا کاسه پمپ
پوسته پمپ نیز برای این نوع پمپ ها بسیار مهم است. پوسته از آن جهت مهم است که محیط قرار گیری پمپ می تواند باعث خردگی، پوسیدگی یا خرابی پمپ شود، لذا لازم است پوسته متناسب با محیطی که پمپ در آن قرار میگیرد انتخاب کرد.
مزایا و معایب پمپ آب کشاورزی توربینی
مزایا | معایب |
1.مناسب برای استفاده در چاه ها 2.تامین فشار، آبدهی و کارایی بالا 3. استفاده از توان موتور برق، موتور احتراق داخلی 4.عدم نیاز به غوطه وری کامل 5.قابل استفاده در نواحی با نوسانات آب | 1.نصب، بازرسی و تعمیر دشوار 2.هزینه اولیه بالاتر نسبت به پمپ سانتریفیوژ 3.تعویض دوره ای پروانه برای داشتن کارایی بالا 4. هزینه نگهداری و تعمیر بالاتر نسبت به پمپ سانتریفیوژ |
- پمپ آب شناوری
در پمپ شناور الکتروموتور با پمپ کوپل شده و درون چاه قرار می گیرد. پمپ شناور بیشتر در آبرسانی، کشاورزی و صنعت استفاده می شود. یکی از ویژگی های پمپ شناور آبدهی کم آن می باشد. ارتفاع پمپاژ و هد پمپ به تعداد طبقات پمپ بستگی دارد و هر چه تعداد طبقات پمپ بیشتر باشد، هد پمپ نیز بیشتر می شود.
پمپ های آب شناوری که در کشاورزی و آبیاری استفاده می شوند، در واقع همان پمپ های توربینی است که به موتور الکتریکی وصل شده است. در این حالت دیگر نیازی به شفت بلندی که در پمپ آبیاری توربینی که در چاه های عمیق استفاده می شود، نیست. قیمت پمپ آب کشاورزی از نوع شناوری نسبت به پمپ های کف کش در سطح بالاتری قرار داشته اما از هد بسیار بالاتری برخوردارند.
موتور در این پمپ ها در پایین و پمپ در بالای آن قرار می گیرد و آب از بین پمپ و موتور وارد می شود. پمپ آب شناوری نسبت به دو مدل پمپ قبلی راندمان پایین تری دارد چراکه قطر و اندازه این پمپ به مراتب کمتر است.
در صورتی که آب به اندازه کافی در دسترس این پمپ نباشد، موتور این پمپ ها به شدت داغ می شود و ممکن است بسوزد و یا پروانه های آن تغییر شکل دهند. در نتیجه همواره چک کنید که آب به اندازه کافی موجود است. اندازه دیواره چاه باید به اندازه ای بزرگ باشد که آب بتواند از موتور این دستگاه عبور کند و هم چنین قطر لوله رایزر باید به اندازه ای باشد که همواره این پمپ به صورت غوطه ور در آب قرار گیرد.
پمپ آبیاری شناوری معمولا سه فاز (ولتاژ) هستند و سیمی که از سطح زمین تا پمپ کشیده می شود باید ضد آب باشد.
مزایا و معایب پمپ آب کشاورزی شناوری
مزایا | معایب |
1.مورد استفاده در چاه های خیلی عمیق 2. عدم نیاز به غوطه وری کامل در آب 3.قابل استفاده در چاه های انحراف دار 4.نصب آسان 5. در سایزهای کوچکتر این پمپ در مقایسه با پمپ توربینی عمودی بسیار ارزان تر است. | 1.در سایزهای بزرگتر این پمپ در مقایسه با پمپ توربینی عمودی بسیار گران تر است. 2. فقط از قدرت الکتریکی میتوان استفاده کرد. 3. مستعد صاعقه است 4. نیاز به جریان آب بالای موتور 5. قیمت بالا |
- پمپ آب کف کش
پمپ آب کف کش از محصولاتی است که کاربرد بسیار زیادی در موارد خانگی، صنعت و کشاورزی داراست. علت آن نیز نوع عملکرد پمپ است. این پمپ تا حدودی شبیه پمپ شناوری است چرا که توانایی غوطه ور شدن در آب را داراست. پمپ های کف کش معمولاً به اندازه انواع شناوری توانایی آبدهی و ارتفاع بالا را ندارند، اما از قیمت مناسب تر و مقاومت بیشتری نسبت به خشک کار کردن برخوردارند. همچنین پمپ های کفکش معمولاً دارای یک فلوتر برقی به همراه آن هستند که به محض پایین آمدن سطح آب، آن را خاموش می کند.
پمپ آب کف کش معمولاً در کشاورزی جهت انتقال آب از چاه، خالی کردن استخر های ذخیره آب یا جمع آوری آب های سطحی استفاده می شود.
برخی از انواع پمپ کفکش و شناوری
- پمپ آب پروانه ای
پمپ پروانه ای توانایی پمپاژ آب تا ارتفاع خیلی بالا را ندارد چرا که پمپ و پروانه هردو زیر آب هستند. هم چنین هرچه اندازه اشان بزرگ تر شود باید عمق بیشتری در آب فرو روند تا هوا در آن نفوذ نکند. اما دبی جریان و آبدهی در این پمپ ها بسیار بالا می باشد. پمپ آب پروانه ای را می توان به هر دو صورت عمودی و افقی نصب کرد،در حالی که در کاربرد ها و عملیات کشاورزی معمولا این پمپ ها را به صورت افقی در تریلر ها نصب می کنند. چراکه در این حالت پمپ مانند منشا آب عمل می کند و پمپاژ کردن آب به لوله ها بسیار آسان تر است. هم چنین از دیگر مزیت های این پمپ، تامین قدرت آن توسط تراکتور ها است.
مزایا و معایب پمپ آب پروانه ای
مزایا | معایب |
1.ساخت و ساز ساده 2.قابلیت پمپاژ آب با مقداری شن 3.عدم نیاز به غوطه وری کامل 4.قابل استفاده در چاه های انحراف دار 5.ستفاده از توان موتور برق، موتور احتراق داخلی 6.مناسب برای استفاده در عملیات قابل حمل | 1. برای بالا آوردن آب مناسب نیست 2. نمیتوان آبدهی آن را کم کرد 3.عمق غوطه وری محدود است. 4. فشار پایین (کمتر از 75 فوت) |
چگونه با توجه به نیاز خود، انتخاب مناسبی در خرید یک پمپ آب داشته باشیم؟
نوع پمپ | آبدهی | فشار | نیاز به هوا گیری |
گریز از مرکز افقی | زیاد | کم | دارد |
توربینی | زیاد | متوسط | ندارد |
شناور | کم | زیاد | ندارد |
متشکریم که همراه گروه آی ناین هستید،
خوشحال و ممنون میشویم نظر خود را راجع به پمپ آب کشاورزی ، در قسمت نظرات برایمان ارسال کنید.