چرا جهت استخراج ارز دیجیتال (ماینینگ) به یک ژنراتور برق گاز سوز یا دیزل ژنراتور نیاز است؟

ژنراتور گازی برای ماینینگ - امروزه با گسترش روز افزون تکنولوژی اصطلاحات و یا کلماتی به گوش ما می رسد که شاید 10 سال قبل نه تنها برای ما بی معنی بوده بلکه احتمالاً با شنیدن ساز و کار یا مفهوم استفاده آن به خنده می افتادیم. ارز دیجیتال یکی از اصطلاحاتی است که به تازگی در سراسر دنیا طرفداران زیادی پیدا کرده است. مواردی از جمله ارزش بسیار بالا، مقبولیت عام، استخراج آسان، پیشبینی سودآوری در آینده، در دسترس بودن و ... مزایایی است که بسیاری از این ارز ها مانند بیت کوین دارا می باشند.

اما حال سوالی که در ابتدا پرسیده شد مطرح می شود ... چرا به یک ژنراتور گازی برای ماینینگ یا استخراج ارز دیجیتال نیاز است؟ آیا دیزل ژنراتور به این منظور مناسب است؟ تا اندکی قبل تمامی استخراج کنندگان ارز دیجیتال از برق شهری جهت فعالیت دستگاه های خود استفاده می کردند. با مصوبه جدید دولت استفاده از برق یارانه ای برای استخراج ممنوع شده است لذا بسیاری از ماینر ها به فکر تهیه دیزل ژنراتور یا موتور برق افتاده اند.

ژنراتور گازی برای ماینینگ

به دلیل این تصور که ژنراتور گاز سوز دارای هزینه سوخت کم تری است بسیاری بر این باورند که تهیه آن می تواند در استخراج ارز دیجیتال برای آن ها بازدهی بهتری داشته باشد اما باید موضوع مهمی را یادآوری کرد:

سوخت گاز دارای دمای بسیار بالایی بوده و در دسته سوخت خشک قرار می گیرند. این موضوع برای هر موتوری نیازمند طراحی خاص است که طول عمر دستگاه را تعیین می کند. اکثر قریب به اتفاق موتور های گاز سوز توان پایین (زیر 100 کاوا) به هیچ عنوان برای کارکرد دائم توصیه نمی شوند و اگر فردی ادعای خلاف این را برای محصول خود عنوان کرد حتماً از وی ضمانتنامه کتبی کارکرد دائم و گارانتی دریافت کنید!

اما این موضوع که ژنراتور گازسوز دائم کارکرد وجود دارد صحیح است. ژنراتور های گاز سوز دائم کارکرد محصول تولید کننده های بزرگ جهانی مانند کترپیلار، MWM، کامینز و ... دارای موتور های اختصاصی بدون نیاز به استراحت می باشند که توان آنها معمولاً از 800 کیلووات فراتر می رود. این یعنی اگر به دنبال تهیه ژنراتور گاز سوز دائم کارکرد هستید باید مبلغی حداقل 1 میلیارد تومان کنار گذاشته و یک ژنراتور نیروگاهی تهیه کنید و البته فضای بسیار بزرگی نیز جهت استقرار این ژنراتور تدارک ببینید.

ژنراتور برق گاز سوز جهت استفاده ماینینگ (استخراج ارز دیجیتال)

نکته: طول عمر مفید ژنراتور های گازسوز کوچک له طور معمول کم تر از مدل مشابه دیزلی آن است برای مثال ممکن است در یک توان خروجی مشخص نوع گازسوز 1000 ساعت عمر مفید داشته و نوع دیزلی 3000 ساعت. (پس از اتمام عمر مفید باید دستگاه جهت دوره تعمیر و نگه داری یا اوورهال از مصرف خارج شود)

بار خروجی ژنراتور برق به فشار و اقلیم آب و هوایی منطقه وابسته است. حتماً هنگام خرید، محل قرار گیری ژنراتور به کارشناس فنی اعلام گردد.

دیزل ژنراتور استخراج ارز دیجیتال – ماینینگ

دیزل ژنراتور اساساً با استفاده از گازوئیل کار می کند اما برخی از این محصولات علاوه بر گازوئیل با استفاده از گاز طبیعی نیز کار می کنند. گاز طبیعی به دلیل قیمت پایین مورد توجه بسیاری از ماینرها است چرا که هم در کشور نسبتاً فراوان است و هم نسبت به برق مصرف آن کم تر است. البته باید گفت سوخت گازوئیل برای موتور بسیار بهتر از گاز است و توصیه نمی شود.

که به شکل دائم از گاز برای آن استفاده کرد. دلیل آن نیز چرب بودن گازوئیل است که استهلاک و فشار کم تری را برای رینگ و پیستون های موتور در پی دارد. یک مورد مهم این است که دیزل ژنراتور نیز به شکل دائم کارکرد توصیه نمی شود اگر جهت استفاده دائم به آن نیاز دارید بهتر است با استفاده از یک تابلو این دو را به یکدیگر وصل نموده تا در دوره های زمانی متناوب روی دو دستگاه سوئیچ شود.

موتور برق بنزینی جهت استخراج ارز دیجیتال

موتور برق در اصل یک نوع ژنراتور کوچک است. معمولاً موتور برق توان بیشتر از 10 کیلووات نداشته و به بزرگ تر از آن ژنراتور می‌گویند. موتور برق ها معمولاً قابل حمل بوده و می توان به سادگی آن ها را جابجا کرد (سایز های کوچ که وزن بیش از 20 کیلوگرم ندارند را حتی می توان با یک دست بلند کرد و سایز های بزرگتر معمولاً دارای چرخ و دسته جهت حمل و نقل می باشند.) بنزین تقریباً در دسترس ترین سوخت موجود در کشور است و شما می توانید آن را از هر پمپ بنزین تهیه کنید. موتور برق یا ژنراتورهای بنزینی بدان شکل جهت تولید برق مورد نیاز استخراج ارز دیجیتال توصیه نمی شود.

چرا که هم قیمت آن نسبتا بالا است و هم سهمیه بندی آن ممکن است در آینده مشکلاتی را برای شما در پی داشته باشد، هرچند یک کاربرد بسیار مهم را می توان به آن سپرد و آن استفاده جهت برق اضطراری است. برای مثال افرادی که دارای برق صنعتی هستند و می خواهند یک موتور برق یا ژنراتور تهیه کنند که در زمان قطعی برق فعالیت دستگاه ها متوقف نشده و منبع برق روی ژنراتور بنزینی سوئیچ شود می توانند از این دستگاه استفاده کنند. هرچند جهت این منظور نیز می توان دیزل ژنراتور تهیه کرد و بیشتر بستگی به در دسترس بودن سوخت دارد.

آیا استفاده از موتور برق یا دیزل ژنراتور جهت استخراج ارز دیجیتال به صرفه است؟

سوالی که بسیاری از افراد از ما می پرسند این مورد است. باید این موضوع را خاطرنشان کرد که بیشترین هزینه شما در ابتدا تهیه دستگاه استخراج ارز دیجیتال است. هرکدام از این دستگاه ها حداقل مبلغی بالغ بر 10 میلیون تومان برای شما در پی داشته و با یک حساب سر انگشتی متوجه حجم سرمایه مورد نیاز جهت تاسیس یک فارم یا مزرعه استخراج ارز دیجیتال خواهید شد. حال اگر به مورد فوق هزینه تهیه ژنراتور را نیز اضافه کنید سرمایه اولیه قطعاً رقم قابل توجهی خواهد بود. اما موردی که مهم است.

مدت زمان لازم جهت جبران هزینه اولیه، با توجه به هزینه برق، سوخت، استهلاک دستگاه و … می باشد. اگرچه با توجه به مدل دستگاه تهیه شده استخراج ارز، نوع ارز دیجیتال استخراجی، هزینه برق (یا سوخت مورد استفاده جهت تولید آن)، زمان سود آوری بسیار متغیر است اما با توجه به برآورد های ما به نظر می رسد در صورت تهیه دستگاه های با قیمت متوسط و هزینه برق معمول، با توجه به نرخ ارز دیجیتال بیت کوین چیزی حدود 1 سال زمان لازم است تا هزینه اولیه جبران گردد (البته باز هم عنوان می گردد این یه عدد نسبی است و به فاکتور های بسیار زیادی بستگی دارد.)

متشکریم که همراه گروه آی ناین هستید،

خوشحال و ممنون میشویم نظر خود را راجع به ژنراتور گازی برای ماینینگ، در قسمت نظرات برایمان ارسال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *