دریل 

دریل ها انواع مختلفی دارند که با دانستن اینکه هر کدام برای چه کاری و چه زمانی مناسب هستند ، بسیار کارآمد خواهند بود. در واقع مته و یا دریل (drill) ابزاری است که با استفاده از حرکت چرخشی باعث ایجاد سوراخ می شود. این جمله یک تعریف کلی برای دریل می باشد و شامل همه ی مته ها  و یا دریل های دندانپزشکی تا درسل های ساخت تونل می باشد. در اینجا تمرکز ما روی درسل هایی است که برای ساخت و ساز و در خانه استفاده می کنیم. دریل با استفاده از مته عمل سوراخکاری را انجام می دهد. پیچ ها و مهره ها توسط یک بیت درایو بسته می شوند.دریل ها دارای دو نوع برقی و شارژی هستند.

قیمت انواع دریل

دریل از پرکاربردترین محصولات برقی در صنعت و کارگاه های صنعتی است که برای انجام کارهائی مانند همچون سوراخکاری، سنباده زنی و پیچ زنی و حتی در برخی موارد برش کاری از آن استفاده می شود. این ابزار برحسب نوع کاربرد تنوع گوناگونی دارد و به این ترتیب قیمت انواع دریل براساس قدرت و توان، ابعاد و اندازه، مکانیزم عملکرد، امکانات جانبی دستگاه نظیر قفل کن ، ترمزالکترونیک، کلید کنترل سرعت و ... متغیر است. در تقسیم بندی کلی قیمت انواع دریل این دستگاه به شرح زیر دارای تنوع می باشند:

  • انواع دریل الکتریکی
  • انواع دریل دستی
  • انواع دریل بنزینی
  • انواع دریل بادی

پرکاربردترین نوع دریل‌، دریل الکتریکی است و بر اساس کاربری و مکانیزم عملکرد، انواع مختلفی دارند. به طور کلی دریل‌های الکتریکی به دو نوع برقی و شارژی تقسیم می‌شوند.ازمهمترین پارامترهای موثر بر قیمت انواع دریل در موازات با نوع دستگاه که به طور خلاصه شرح داده شد، برند و کشور سازنده و همچنین شرایط گارانتی و خدمات پس از فروش این محصول می باشد . به طور کل برندهای امریکا و اروپایی و ژاپنی در صدر لیست قیمت انواع دریل قرار دارند و به دنبال آنها انواع محصولات ساخت چین با درجه بندی مختلف قرار میگیرد.

انواع دریل برقی

  • دریل برقی سیمی

دریل برقی سیمی قدرت بیشتری تولید می کند و بنابراین برای انجام پروژه های سنگین طراحی شده اند. انواع دریل برقی سیمی انرژی الکتریکی لازم برای راه اندازی خود را به طور مستقیم از جریان برق تامین می کنند و علی رغم آنکه انواع دریل شارژی قابلیت حمل و جابجائی آسان را دارند، دریل برقی سیمی با توجه به کاربرد برق 220 ولت از قدرت بیشتری برخوردار است. این ابزار به واسطه برخوردار بودن از موتورقدرتمند، گشتاور وسرعت بیشتری نسبت به دریل شارژی داشته و در حفاری های سخت و سنگین عملکرد مفیدتری دارد. شدت جریان در موتورهای انواع دریل برقی سیمی بین 5 تا 10 آمپر هستند و هرچقدر شدت جریان بالاتر می رود به معنای استفاده از موتور قوی تر است و این بدان معناست که ابزار شما گشتاور بیشتری – یعنی نیرویی که مته با آن می‌چرخد – دارد. گشتاور استفاده از نیروی بیشتر را برای شما آسان تر می کند و زمانی که از یک ابزار برقی با گشتاور بالا استفاده می کنید برای انجام کار به ولتاژ بالاتری نیاز دارید.

در نظر داشته باشید هر چقدر میزان شدت جریان و ولتاژ در دریل برقی سیمی بالاتر و در نتیجه گشتاوری بیشتر و قدرتمندتری داشته باشیم، به همان نسبت نیز وزن دستگاه بالاتر می رود. از مزایای کاربرد انواع دریل برقی سیمی، استفاده از مته های قوی تر با سایزهای متفاوت برای حفاری های عمیق تر است که آن را به ابزاری راحت و مفید تبدیل می کند. این ابزار برای کارکرد مفید بر روی مواد مختلف شامل چوب، پلاستیک، فلز یا فایبرگلاس و حتی بتن طراحی شده است و از مهمترین نقاط قوت آن این است که هرگز نگرانی بابت اتمام عمر باتری وجود ندارد، و تنها وجود یک کابل برق مناسب کارکرد این دستگاه را تضمین می کند.

  • دریل شارژی

اگرچه نیروی محرکه همه انواع دریل ها جریان برق است، اما انواع دریل شارژی به واسطه بکارگیری باتری قابلیت ذخیره برق را داشته و بدون اتصال مستقیم به برق قابل استفاده می باشند در نتیجه دریل شارژی به دلیل قابلیت استفاده در مکان هایی است که دسترسی به برق و یا منبع تغذیه وجود ندارد ابزاری کارآمد و مفید به شمار می رود. از دیگر تفاوتهای اصلی انواع دریل شارژی با نمونه های دریل برقی سیمی، قابلیت حمل و نقل و جابه جائی آسان این دستگاه است. از مزایای دیگر این ابزار امنیت کاری بیشتر و ایجاد آلودگی صوتی کمتر می توان برشمرد. انواع دریل شارژی برای انجام حفاری های ظریف که نیاز به قدرت زیاد ندارند، کارهای کوچک تعمیراتی خانگی و باز و بسته کردن پیچ عملکرد بسیار دقیقی دارند. معمولا  انواع دریل شارژی خانگی ولتاژی بین ۱۲ تا ۱۸ ولت داشته و در طیف وسیعی از کارهای تعمیراتی کاربرد دارند. هر چه میزان ولتاژ بالاتر باشد گشتاور بالاتر رفته و به همان میزان دستگاه به باتری سنگین و بزرگتری نیاز خواهد داشت که در نتیجه وزن کلی دستگاه نیز افزایش می یابد. اگر چه انواع دریل شارژی تاکنون به واسطه محدودیت در وزن و پیکربندی خود در سایزهای کوچک قابل حمل طراحی وساخته شده و بنابراین قدرت کمتری داشته اند، اما با پیشرفت تکنولوژی ساخت، نسل جدید دریل شارژی نسبت به مدل های کابلی خود از قدرت یکسانی برخوردارند.

انواع دریل ها

  • دریل درایور (drill driver)

این مدل دریل دارای یک مرغانک که کمی باز و بسته می شود. مهم نیست که چه سطح انرژی ای دارد، تنها کاری که انجام می دهد چرخش به صورت ساعتگرد و پاد ساعتگرد می باشد. برخی از درایو های دریل دارای یک کلاچ هستند که به کاربر این اجازه را می دهد که میزان قدرت انتقال آن را هنگام پیچاندن پیچ به صورت مکانیکی تعیین کنید.برای سوراخ کردن پلاستیک، چوب و فلز می توانید از این دریل استفاده کنید. اندازه و سایز حفره ای که می خواهید آن را دریل می کنید تعیین کننده قدرت مورد نظر دریل درایور است. این مدل دریل ها برای مصالح فلزی، بتنی، چوب و فلز و سایر مصالح قابل استفاده می باشد، هرچند که در برخی از ان ها نیاز به سوراخ پیلوت هستید.

  • دریل چکشی (دریل درایور چکشی)

دریل چکشی همان طراحی اولیه دریل درایور را دارد که یک مکانیزم چکشی به آن اضافه شده است. این مکانیزم به این صورت است که ذرات را به سمت داخل و خارج سوق می دهد تا در هنگام چرخش متهف بتن را از بین ببرد. بیشتر  دریل های چکشی به شما این امکان را می دهند که هم این دریل ها را به صورت چکشی و هم به صورت دریل درایور استفاده کنید. به عبارت دیگر، می توانید چکش را خاموش کرده مانند هر دریل دیگر از آن استفاده کنید.این دریل ها برای انجام هر کاری مناسب می باشند. می توان از این مدل برای سوراخکاری در پلاستیک، فلز، بتن و سنگ تراشی استفاده کرد. فقط دقت نمایید که بیشتر دریل های چکشی برای سوراخکاری بتن تا 1/4 اینچ مناسب هستند.

 

  • دریل چکشی چرخشی 

دریل چکشی دوار یا چکشی ترکیبی، دسته مادر دریل چکشی است. از لحاظ ابعادی این دریل ها کمی بزرگتر از دریل چکشی هستند. این مدل از مکانیزم چکش و تراش با نیروی قوی تری نسبت به حالت قبلی ارائه می دهد. این مدل معمولا با دو حالت تراشیدن و چکش زدن با خاصیت چرخشی همراه است. چکش کاری با چرخش ، روشی است که برای سوراخکاری در بتن ، آسفالت ، آجر ، سنگ یا سنگ تراشی استفاده می گردد.در صورت نیاز به سوراخ کاری یا شکستن بتن ، آسفالت ، سنگ ، آجر یا سنگ تراشی تا 2 اینچ  یا بیشتر ، از یک دریل چکشی دوار استفاده کنید.

  • دریل ضربه ای (درایور ضربه ای ) 

در ساخت این دریل به جای استفاده از مکانیزم تراشکاری رو به جلو ، از یک چکش  چرخشی و از ابزار (anvil)  استفاده شده است.در واقع به طور دقیق تر و مناسب تر باید این مدل دریل را درایو ضربه ای دانست.  در واقع زمانی که مته می چرخد، چکش به شدت به این ابزار برخورد می کند تا نیروی چرخشی بیشتری در اختیار مته قرار دهد.بیشتر مته های دریل کاری امروزه حالت ضربه ای را دارند و به شما این امکان را می دهد که با شیب 1/4 اینچ با استفاده از درایور ضربه ای  دریل کاری کنید.این مدل دریل ها به خوبی دریل درایور ها نیستند اما کار را برای کاربر انجام خواهد داد.در دنیای ساخت و ساز، دریل های ضربتی یک قهرمان در پیچ کردن سریع است. هم چنین می توانید برای سوراخ کردن با استفاده از یک مته مناسب از این دریل استفاده کنید.ضمن اینکه بسیاری از افراد کیت ترکیبی درایور ضربه ای و دریل کاری استفاده می کنند تا در حین کار نیاز به تعویض مته نداشته باشند.

  • دریل نمونه بردار (core drill)

این مدل دریل برای دریل کاری  روی استروئید ها کاربرد دارد. این دریل ها معولا دارای موتور های بزرگ هستند که معمولا دارای یک چهارچوب هستند که هنگام مته زدن آن را ثابت نگه دارد. مته در این حالت به شکل استوانه ای است که به جای این که کل سوراخ را خرد کند، کل سوراخ را ب شکل یک استوانه بیرون می آورد. در نتیجه تنها کاری که انجام می دهد تنها کمی چرخش است و هیچ برنامه ای برای خرد کردن و چکش کاری نیست.در صورت نیاز به ایجاد سوراخ های بزرگ در بتن – حتی با قطر 5 فوت – به یک دریل نمونه بردار روی آورید.

  • پیچ گوشتی

پیچ گوشتی مجهز به موتور اگرچه از نظر فنی دریل نیست، اما همانند یک دریل عمل می کند. این تجهیزات معمولا طراحی خطی دارند و از قدرت کمتری نسبت به دریل ها دارند. پیچ گوشتی مرغانک را به صورت ساعت گرد و گاد ساعتگرد می چرخانند و در درجه اول برای پیچ های کوچک کاربرد دارند. هم چنین پیچ گوشتی قادر به ایجاد سوراخ های کوچک هستند ولی بهترین ابزار برای انجام این کار نیستند.پیچ گوشتی های برقی بهترین تجهیز برای بستن اتصالات کوچک و ظریف که نیاز به گشتاور استاندارد دریل ندارند، بسیار مناسب هستند.  این تجهیزات برای کار در جعبه های برق ، تنظیمات صفحات سوئیچ و هر مکان دیگری که می توانید از یک پیچ گوشتی دستی استفاده کنید بسیار مناسب هستند.

  • پیچ گوشتی گچبری (Drywall Screwdriver)

پیچ گوشتی های گچبری از نظر فنی دریل نیستند و صرفا ایزار های بسیار محکمی هستند. این مدل ها معمولا دارای گشتاور با دور (RPM) های بالا هستند که بستن پیچ ها با سرعتی بالا انجام می گیرد. اگر چه این مدل ها طراحی اصلی دریل ها که مته چسبیده به تپانچه است را دارند.این دسته معمولا پشت موتور قرار گرفته است و قفل دارد تا بتوانید سریعتر کار کنید.این دریل ها به شما کمک می کند که ورقه های گچی را به سرعت نصب کنید.

انواع دریل در انواع مدل ها در گروه بازرگانی آی ناین با 12 ماه گارانتی عرضه می گردد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره فنی رایگان با ما در تماس باشید.

متشکریم که همراه گروه آی ناین هستید،

خوشحال و ممنون میشویم نظر خود را راجع به دریل – انواع دریل ، در قسمت نظرات برایمان ارسال کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *