فلوتر برقی چیست؟

انواع فلوتر برقی از جمله تجهیزات پرکاربردی هستند که در صنایع مختلف با سیال و مایعات سروکار دارند. فلوتر در لغت به مفهوم شناوراست و درحقیقت به هرجسم شناوری میتوان این نام را اطلاق کرد. این ابزار یک کلید قطع کن الکتریکی و یا مکانیکی است که وظیفه کنترل سطح سیال را برعهده دارد. به بیان ساده تر در طراحی و عملکرد فلوتر برقی، این دستگاه  درون یک محفظه ضد آب قرار گرفته و کنترل سطح سیال یا آب درون مخازن را برعهده دارد و برمبنای میزان سطح یا ارتفاع مایع موجود در مخزن فرمان خاموش و روشن به سیستم صادر می کند. به همین خاطر به فلوتر گاهی قطع کن اتومات هم نیز گفته می شود. نقش فلوترها در کارکرد و دوام و عمر دستگاه ها بسیار مهم است؛ چرا که مثلا درعملکرد سیستم پمپاژ، این تجهیز با قطع و وصل به موقع از خشک کار کردن پمپ و یا پمپاژ هوا در سیستم و درنهایت سوختن پمپ پیشگیری می کند. از فلوتر برقی علاوه بر فاضلاب های صنعتی، مواد اسیدی و بازی در سیلوهای مختلف مثل غلات نیز استفاده می شود.

انواع فلوتر برقی

همان طور که پیش تر گفتیم هدف از ساخت و طراحی فلوتر برقی یا قطع کن اتومات جلوگیری از بدون آب کار کردن پمپ و سوختن پمپ در اثر داغ کردن زیاد ناشی از خشک کار کردن است. این قطعه که از تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری است در محافظت از پمپ نقش بسیار مهمی را برعهده دارد چرا که در مخازنی که دائما پر و خالی می شوند کنترل کردن آنها به صورت دستی عملی سخت و به شدت زمان بر است ؛ اما وجود فلوتر این کار را آسان کرده است. فلوتر وظیفه دارد با کاهش و افزایش ارتفاع آب ، فرمان قطع و وصل را به مدار سیستم صادر کند. انواع مختلف فلوتر با کارکردهای مختلف عبارتند از فلوتر مواد غذائی، فلوتر دیگ بخار، فلوتر آب، فلوتر الاکلنگی و… اما به طور کلی انواع فلوتر برقی به دو دسته ی اصلی الکترونیکی و الکترومکانیکی تقسیم می شوند.

     -فلوتر الکترونیکی

فلوترالکترونیکی یک سیستم اتوماتیک است و به منظور کنترل دقیق سطح مایعات سه عدد سنسور در ساختار آن تعبیه شده است که این سنسور‌ها درون مخزن در سه وضعیت بالاترین سطح مایع، پایین‌ترین سطح مایع و ته مخزن یا چاه قرار می‌گیرند. رله فلوتر برقی در هر سه این وضعیت عملکرد داشته و سیگنال قطع یا وصل را به  سیستم ارسال می کند. اساس کار این تجهیز بر مبنای اندازه‌ گیری مقاومت الکتریکی می‌باشد که در صورت وجود یا عدم وجود مایع بین الکترود‌های متصل به دستگاه، مقاومت مسیر تغییر کرده و دستگاه عمل می‌کند. میزان حساسیت در فلوترهای الکترونیکی براساس میزان هدایت الکتریکی مایع و طول سیم‌های ارتباطی الکترود‌ها به دستگاه تعیین می شود.

     -فلوتر الکترومکانیکی

فلوترالکترومکانیکی یا فلوتر ساچمه ای ابزاری بسیار ساده است که از یک محفظه، گوی فلزی، میکروسوئیچ، مسیر حرکت گوی فلزی وکابل فرمان تشکیل شده است. جنس محفظه به نوعی انتخاب می شود که کاملا ضدآب بوده و روی سطح آب قرار بگیرد. این تجهیز از نظر نوع و تعداد شناور و پلاتین های خروجی در مدل های مختلف یک مرحله ای، دو مرحله ای، و چند مرحله ای طراحی و تولید می گردد. عملکرد فلوترالکترومکانیکی با مشخص کردن نقاط حداقل و حداکثر مایع مورد نیاز در مخزن و ثابت کردن کابل در بدنه صورت می پذیرد.

کاربرد فلوتر برقی

در واقع باید گفت فلوترها به طور کلی در حوزه کنترل میزان مایع به منظور حفاظت از پمپ ها و مخازن و همچنین به دلیل قابلیت هدایت مایعات اهمیت ویژه ای در سیستم ها دارند. از این تجهیز در صنایع مختلف نظیر صنعت ساختمان، کشاورزی، صنایع نفت و پتروشیمی و… به منظور کنترل سطح آب و مایعات بدون حضور اپراتور میتوان بهره برد. این دستگاه در انواع پمپ کف کش و یا لجن کش، فاضلاب های صنعتی، مواد اسیدی و بازی، صنعت نفت، منبع آب، مخازن حاوی غلات، آهک، سیمان، دانه های پلی اتیلن، سیلوها و دیگر مخازن به منظور کنترل سطح سیال کاربرد دارد.

عملکرد فلوتر برقی

آیا داشتن فلوتر ضروریست ؟

جواب این سوال کامل بستگی به نوع کار و کاربری شما دارد؛ اگر میخواهید از آن برای تخلیه مخازن آب استفاده کنید که دائما پُر و خالی میشوند، قطعا شما به فلوتر نیاز دارید، اما اگر میدانید قرار نیست سطح سیال در منبع یا مخزن شما آنقدر پایین آید که پمپ بدون آب کار کند و یا میخواهید حجم کمی از آب را تخلیه کنید (کارهای کوچک خانگی)، در این موارد ضرورت وجود فلوتر احساس نمی شود.

طریقه نصب فلوتر برقی منبع آب

ممکن است این سوال پیش آید که طریقه نصب فلوتر برقی منبع آب چیست و چه نکاتی باید درحین نصب رعایت شود. دقت داشته باشید که اگر فلوتر درست نصب نشود، باعث نشتی آب مخزن خواهد شد. با دنبال کردن دستورالعمل های  زیر می توانید این دستگاه را بطور صحیح نصب کرده و مورد بهره برداری قرار دهید.

  • فلوتر در منبع باید بصورت کاملا عمودی و در کف مخزن نصب شود. دقت داشته باشید اگر فلوتر بصورت زاویه دار یا کج نصب شود، عملکرد صحیح نخواهد داشت.
  • در برخی از انواع فلوترها، میله از لحاظ طولی قابل تنظیم است و با افزایش طول میله، قدرت توپی شناور نیز جهت غلبه بر فشار جریان آب ورودی بیشتر می‌شود. بنابراین توصیه می شود قبل از نصب دستگاه را کاملا رگلاژ کنید.
  • قبل از نصب فلوتر از سلامت کامل و سوراخ نبودن توپی شناور اطمینان حاصل کنید.
  • قبل از نصب، رزوه های را کاملا با نوار تفلون آب بندی کنید.
  • توجه داشته باشید که قبل از اتصال فلوتر به فیتینگ ، موقعیت توپی باید به سمت پایین قرار داشته باشد. سپس با دقت و رعایت نکات گفته شده اتصال میان دستگاه و فیتینگ را برقرار کنید.
  • برای جلوگیری از مسدود شدن ورودی شناور با ذرات معلق سیال، در بازه های زمانی مختلف بهتر است شناور را باز و تمیز کنید.
  • در صورت وجود نشتی در مخزن، ابتدا مخزن را خالی کرده و سپس نسبت به محکم کردن اتصالات و برطرف کردن نشتی موجود بپردازید. زیرا اگر مخزن پر باشد و اتصالات را محکم کنید، ممکن است باعث ترکیدگی آن شود.

خرابی فلوتر

از آنجایی که فلوتر برای کارکردن نیاز دارد که در آب شناور باشد، به همین دلیل اکثر مشکلات و خرابی‌های کف کش و شناورهای خانگی در اثر خرابی فلوتر آن است و با تعویض این قطعه مشکل شما برطرف میشود. در اکثر مواقع خرابی فلوتر ناشی از نشت آب، وارد شدن ضربه به دستگاه، قطعی سیم اتصال و یا زنگ زدگی و خرابی مدار کلید میباشد. ممکن است پوشش دستگاه دارای درز, شکستگی و یا سوراخ باشد و آب به درون دستگاه نشست کند که در این صورت باعث قطع اتصال و یا زنگ زدگی دستگاه می شود.

در صورتی که قطع اتصال رخ داده باشد می توانید آن را درست کنید و دورتا دور دستگاه را با پوشاندن چسب مخصوص درزگیری کنید و پس از تست مجددا مورد استفاده قرار دهید. اما اگر در صورت بروز زنگ زدگی در بدنه و یا قطعات فلزی توصیه می شود از فلوتر جدید استفاده کنید.

بهترین برند فلوتر برقی

اگر به دنبال  بهترین برند فلوتر برقی هستید، ادامه این مطلب را از دست ندهید. طبیعی است که برای بررسی اطلاعات فنی و یا خرید بهترین دستگاه مورد نیاز خود حوصله جست و جو میان صدها سایت و بازخوانی دیدگاه های کاربران را نداشته باشید و بخواهید در کوتاه ترین زمان به بهترین نتیجه برسید و سپس از میان صد ها محصول حاضر در بازار ایران، بهترین برند فلوتر برقی را که ویژگی های متناسب با  نیاز شما را دارند، انتخاب کنید. در این مقاله مجموعه صنعتی آی ناین  با توجه به بستر تقاضا در بازار ایران فهرست برخی از بهترین برند فلوتر برقی موجود در داخل کشوررا با در نظر گرفتن اولویت بندی کیفیت و کاربرد و تنوع مدل ها به همراه  تاریخچه ای کوتاه جهت آشنائی وسهولت خرید شما کاربر گرامی ارائه نموده است.

فلوتر برقی خنبره

فلوتر برقی خنبره که با تکنولوژی و استاندارد بالای شرکت معتبر خنبره در اسپانیا ساخته شده است، نقش قابل اعتمادی در کنترل سطح و ارتفاع سیال در مخازن را دارد. مقاومت و طراحی ویژه این تجهیز آن را به یک ابزار دقیق و برندی مطمئن در کنترل میزان سیال خطوط صنعتی مختلف در صنایع تبدیل کرده است. امروزه محصولات خنبره با کنترل فرایندها و پاسخ به نیازهای خاص هر بازار از مفهوم اولیه و طراحی محصول گرفته تا تولید و تجاری سازی توانسته است  جایگاه ویژه ای به عنوان یکی از بزرگترین مرجع ها و قطب های جهان در حوزه تولید انواع تجهیزات و شیرآلات صنعتی را به خود اختصاص دهد.

فلوتر برقی فارگ

کمپانی فارگ ایتالیا با 57 سال سابقه درخشان تولید و صادرات محصولات از پیشتازان تولید قطعات لوله کشی به بازارهای اروپا و جهان می باشد. اگر چه در ابتدا تولیدات این شرکت محدود به همین قطعات بود اما طی زمان روحیه کارآفرینی بنیانگذار این شرکت، خط تولید آن را به درک بازار، مشتریان و رقبای آن سوق داد. کمپانی فارگ امروزه با به کارگیری بالاترین استانداردها و خطوط تولید پیشرفته در طراحی و ساخت انواع فلوتر، انواع فیتینگ برنجی و شیرآلات مخصوص باغی طیف وسیعی از محصولات با کیفیت خود را به بازارهای جهانی ارائه نموده است.

فلوتر برقی فارمو

تولیدات کمپانی فارمو در حوزه تجهیزات آبرسانی با برخورداری از تکنولوژی روز و نیروی متخصص توانسته است محصولاتی مطابق با استانداردهای بین المللی تولید، روانه بازارهای آسیا نماید. کمپانی فارمو با مرکزیت در کشور چین از تولید کنندگان معتبر با محصولات با کیفیت و درجه یک است که با طی چند سال فعالیت در این زمینه توانسته در فهرست سازنده های مطرح و در زمره برندهای خوش نام در عرصه تولید این تجهیزات در سراسر جهان قرار گیرد.

 

تکنو پلاستیک

کمپانی تکنوپلاستیک در سال 1994 با هدف تولید انواع فلوتر، فلوسوییچ و فیلتر با تکیه بر تجربه ای 20 ساله در ایتالیا تاسیس شد. نوآوری در طراحی، تامین مواد اولیه درجه یک و خطوط تولید پیشرفته  از عوامل موفقیت کمپانی تکنو پلاستیک است که امکان ارائه طیف گسترده ای از محصولات و لوازم جانبی انواع پمپ، قطعات تکمیل کننده ایستگاه های تصفیه آب، تابلوهای برق و... را به این شرکت داده است.

در این صفحه سعی شده است به طورکلی فلوتر برقی از لحاظ عملکرد و انواع آن  مورد بررسی قرار گرفته و به برخی از بهترین برندهای این محصول به منظور سهولت انتخاب وخرید اشاره شود. به طور کلی تصمیم گیری جهت انتخاب و خرید فلوتر برقی مانند هر تجهیز دیگر باید بر مبنای فاکتورهای مختلفی صورت گیرد. چنانچه پس از مطالعه این مقاله نیاز به بررسی و مشاوره فنی بیشتری داشته و یا پرسش و نقطه نظر خاصی دارید می توانید در بخش نظرات با ما در ارتباط باشید.

لینک های مرتبط:

دسته بندی پمپ کفکش

نحوه نصب فلوتر در مخزن آب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *